We bestaan 70 jaar!

Een stukje geschiedenis…

Het begon allemaal in het jaar 1950. Er werden toen heel veel kleinschalige volleybalverenigingen opgericht, als zelfstandige eenheid of als onderdeel van een gymnastiekvereniging. Dat laatste was het geval met SVC waar zo’n 20 jaar lang gevolleybald werd in een tot sportzaal omgebouwde noodkerk.

De wedstrijden werden gespeeld in hopeloos lage en donkere zaaltjes, vaak zonder de aanwezigheid van ook maar de geringste straal water voor het poedelen na afloop van een wedstrijd. Het was meestal ook erg behelpen met het bekende sapje na verrichte inspanning. Zelf maar die drank meenemen was meestal het devies. Dat beeld heeft lange tijd bestaan. Zelfs in de tijd dat in Wateringen de vereniging Saturnus werd opgericht (1968).

Bouw Sporthal Steenwijklaan
De grote doorbraak op sportief gebied kwam toch met het openen van de eerste sporthal in Den Haag, jawel: die aan de Steenwijklaan. Daar werden ook Europacupwedstrijden gespeeld, toen Den Haag landelijk gezien nog heel veel in de volleybalmarkt te brokkelen had.

Fusie SVC en Oikos/Saturnus
Om verschillende redenen werd in begin van de jaren negentig contacten gelegd voor het mogelijk samengaan van de clubs. Kaderproblemen, beter aansluitingsmogelijkheden op sportief gebied en een gedachte bredere uitstraling naar een groter volleybalgebied in de regio waren de belangrijkste zaken om steeds serieuzer met elkaar te gaan praten. Uiteindelijk leidde deze contacten tot een fusie en sinds 1993 zijn wij bekend onder de naam Sovicos. In 2002 sloot ook DOS zich bij ons aan en werd de Steenwijklaan ons nieuwe honk!

Meer over de geschiedenis van Sovicos weten? Klik dan hier!