Reis door de Sovicos-tijd #7

Sovicos bestaat 70 jaar! In ‘Reis door de Sovicos-tijd’ blikken we dit jubileumjaar in elke nieuwsbrief terug op een stukje Sovicos (lees ook SVC en Oikos/S) geschiedenis. We gaan dit keer terug naar 1984, 1989 en 1991. Koud in de Steenwijklaan, de ambities van Heren 3, onze “miljoenenploeg” en Sjon & John.

We gaan terug naar 1984…..

In 1984 was het in de wintermaanden tijdens het spelen van wedstrijden vaak bere koud in de Steenwijklaan. Van een goeie sporttemperatuur hadden ze toen nog niet echt gehoord. De vingers waren soms zowat bevroren tijdens het setuppen.

Ook nu is het tijdens deze wintermaanden koud in de Steenwijklaan; de kachel staat uit, want helaas mogen we nog steeds niet volleyballen.

1989…..

Aan ambities ontbrak het toendertijd niet bij Heren 3. Dat er tijdens een oefentoernooi de 2e plaats werd gehaald maakte niet uit; ze gingen voor de Olympische spelen van 1992!

1989…..

Ons Heren 1 speelde een oefenpotje tegen een 3e divisieteam; bij voorbaat kregen ze al allerlei klachten. Was dat een manier om toch maar niet te hoeven spelen?

1991…….

Ondanks het blok van het illustere duo Sjon & John kon er niet van de tegenstander worden gewonnen.