IMG-5143

Sovicos kent vele onmisbare vrijwilligers: leden die zich keihard inzetten voor onze mooie Haagse club. Volgend jaar bestaan we al 70 jaar! Om elkaar wat beter te leren kennen gaan we het komende jaar op bezoek bij onze vrijwilligers voor een praatje. Vandaag maak je kennis met Lotte!

 • Hoelang speel je al volleybal?

Bij Sovicos speel ik nu één jaar, dit wordt mijn tweede jaar. Vanaf mijn 13e tot aan mijn 17e heb ik gespeeld in Ermelo bij Pauwervol. Ik ben op mijn 17e gestopt vanwege studie en muziek. Ik had op dat moment veel concerten op zaterdag en dat kon ik moeilijk combineren.

 • Wat is de reden dat je bent begonnen met volleybal?

Na mijn studie wilde ik toch weer heel graag een teamsport doen en volleybal vind ik het leukst. Ik heb toen verschillende volleybalverenigingen gevonden op het internet en een van de sites vond ik lelijk, een andere had hele saaie en super serieuze teamfoto’s dus zo kwam ik bij Sovicos uit. Ik schreef mij nog niet in, want ik vond het veel te spannend. En op een middag was ik samen met mijn broer en hij spoorde mij aan om in te schrijven. Daar ben ik hem nu wel enorm dankbaar voor. De eerste keer dat ik binnen kwam hoorde ik dat ze elk jaar wisselen van teams, dat stelde mij gerust dat ik niet in een team terecht kwam waar mensen al jaren samen speelden en ik als nieuwe er een soort van bij werd gezet. En op de eerste vrijdag zag ik een klasgenootje van de middelbare school, wat ook super leuk en onverwachts was, kortom de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.

 • Ben je competitief?

Jaaa, heel erg. Ik wil gewoon winnen en ik vind het helemaal niet erg om er hard voor te werken. Verliezen kan, alleen als ik er alles aan heb gedaan.

 • Zijn er taken die jij binnen de vereniging op je hebt genomen, zo niet zijn er dingen die leuk zou vinden om te doen?

De eerste vrijdag dat ik er was, kwam ik in gesprek met Willemijn en hadden we het over taken binnen de vereniging. Diezelfde avond heb ik mij aangemeld voor de activiteitencommissie. Ik vind het belangrijk om iets te betekenen voor de vereniging, samen is het leuk.

 • Wat zijn je hobby’s naast volleybal?

Muziek is mijn werk en hobby, daarnaast hou ik heel erg van koken, lezen en spinnen (op zo’n stilstaande fiets, niet per se de beestjes).

 • Wat doe je voor werk?

Ik ben muziekdocent op de basisschool en dat vind ik heel erg leuk, maar ook vermoeiend. Wel 500 leerlingen in de week op twee scholen, dat maakt het zeer intensief, maar vind het super gaaf om creatief te zijn met de leerlingen.

 • Wat zijn je ambities?

Ik heb een leuk team in Dames 5 en ik ben blij met een team dat er hard voor werkt. Hopelijk zien we dat ook terug in de resultaten. Ik heb niet de ambities om het hoogste niveau te halen, zolang ik genoeg uitdaging heb en een team wat er echt voor gaat ben ik tevreden.

In mijn persoonlijk leven heb ik eigenlijk niet echt ambities. Voor het eerst ben ik geen student meer, dus dat is even wennen. Ik vind het enorm leuk om te leren, dus het kan zomaar zijn dat ik over drie jaar een hele andere studie doe. Daarnaast ben ik dankbaar met mijn huisje en mijn kat en ik ben blij dat ik veel te doen heb en er vooral plezier in heb.

 • Hoe relax je na een lange dag werken?

Koken, ik hou van lekker eten en vind het dan niet erg om na mijn werk nog in de keuken te koken. Ik vind het ook heerlijk om op de bank te ploffen in mijn pyjama en er de hele avond niet meer vanaf te komen. Uitslapen kan ik ook zeer goed.

 • Waarvan zouden je vrienden zeggen; “Dat is echt iets voor jou”?

Van alles eruit flappen zonder na te denken, vijf keer tegen dezelfde punt van een tafel aanlopen, na wat bier met mensen kletsen die ik niet ken etc. Vaak onhandige dingen of ongemakkelijke situaties (of gewone situaties die ik ongemakkelijk maak) die achteraf wel grappig zijn.

 • Wat vind je een irritante gewoonte van andere mensen?

Geen rekening houden met iemand anders.

 • Zijn er nog tips die je hebt voor de vereniging?

Ik vind het heel erg fijn hoe het gaat nu. Ik vind de nieuwsbrief super leuk, dus ben blij dat deze er nu is. Ik kijk eigenlijk nooit vanuit mijzelf op de website en nu met de nieuwsbrief kan ik deze lekker openen vanuit mijn mail en dan actuele informatie lezen, echt top!

 • Wie zou je de volgende keer in de nieuwsbrief willen zien?

Karen uit Dames 4. Als kersvers lid van het bestuur (verenigingszaken) lijkt het me handig dat iedereen bij Sovicos iets leert over Karens zaken dus Karen, kom maar op met je diepste geheimen en plannen voor de club (: