Naam: Maura Martens 
Bijnaam: Die heb ik niet 
Geboorteplaats:  Amsterdam 
Omschrijf jezelf in 3 woorden:  Boekennerd, talengek, filmfanaat.  
Team: Dames 4 
Bestuursfunctie: Secretaris 

Hoelang speel je al volleybal en hoelang bij Sovicos? 

Ik speel al sinds mijn zevende volleybal met een kleine hiatus tussen mijn 18de en 21ste. Ik heb eerst bij VCW (Landsmeer), daarna bij Compaen (Oostzaan) gespeeld. Nu speel ik sinds de zomervakantie 2019 bij Sovicos.  

Waarom ben je in het bestuur gegaan? 

Ik heb het laatste jaar van mijn bachelor met opzet verlengd tot twee jaar opdat ik ruimte heb om vrijwilligerswerk te doen. Toen ik hoorde dat onze vorige secretaris, Debora, graag haar functie wilde doorschuiven, zag ik een mooie kans om iets terug te doen voor de club, en om het leerproces van in een bestuur handelen aan te gaan.  

Wat vind je hier het allerleukste aan? 

Het leukste vind ik om te zien hoeveel energie zowel ik als andere bestuursleden van het werk krijgen. In principe komen we maar één keer per maand bij elkaar, maar alle andere dagen blijf je alsnog in je functie. Het is dan toch een beetje meer jouw club, waarvoor jij graag een stapje verder wilt gaan. Met z’n vijven zorgen we er wel voor dat alles draaide blijft, maar ook dat er om de zoveel tijd een leuk evenement tot stand komt.  

Waar krijg je het meeste energie van? 

Is volleyballen een te voordehand liggend antwoord? 

Wat zou je graag nog eens willen doen? 

Op mijn rechterarm heb ik een tattoo van een haaientand om me eraan te herinneren dat ik nog een wereldreis maken moet, met als voornaamste stop Gansbaai. Daar kun je namelijk een duik nemen tussen de witte haaien.  

Wat zou je het liefst tegen je jongere zelf zeggen? 

Na de middelbare wordt studeren weer echt leuk.  

Welk verhaal vertellen je vrienden altijd over jou? 

Ik krijg vaak nog te horen dat ik twee jaar lang heb gedacht dat Antwerpen in Nederland lag.  

Heb je afgelopen week iets nieuws geleerd? 

Om jullie een kijkje in mijn studie Klassieke Talen te geven: een conjunctivus in het imperfectum en het plusquamperfectum geven respectievelijk een irrealis van het heden en het verleden in de hypotaxis.  

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit? 

De acht dagen in Rome die ik samen met mijn vriendje gepland heb voor komende zomer. 

Als je onsterfelijk zou zijn voor 1 dag, wat zou je dan doen? 

Ben je technisch gezien niet elke dag die je doorkomt onsterfelijk? Waarschijnlijk niet veel anders dan andere dagen dus :P.