Naam: Milene van Arendonk
Bijnaam: Mil 
Geboorteplaats: Den Haag
Omschrijf jezelf in 3 woorden: Haags, reiziger & fanatiek
Team: Dames 3

Wat is jouw taak als vrijwilliger bij Sovicos? 

Ik zit in de redactie en ben verantwoordelijk voor alle social media posts (Instagram & Facebook) en ik schiet plaatjes voor Sovicos. Sinds kort geef ik ook, samen met Anne José, training aan Heren 5.

Hoelang ben je al vrijwilliger bij Sovicos?

Sinds de zomer van 2019.

Waarom ben je vrijwilliger bij Sovicos? 

Omdat ik het een hartstikke gezellige club vind, hou van plaatjes schieten en gek ben op social media. Ook vond ik dat Sovicos zich meer online mag laten zien. En dat lukt aardig 😊

Foto: Frank Jansen

Wat brengt een lach op jouw gezicht?

Haagse humor. Ik ga graag naar een Haagse koffietent om te luisteren naar slap Haags gelul en een bakkie pleuâh. 

Als je terug in de tijd kon gaan, wat zou je dan doen?

Ik zou graag een keer een live optreden van Janis Joplin willen zien. Ook zou ik de allereerste mens op aarde willen ontmoeten en wil ik op reis met Alexine Tinne, Ryszard Kapuściński en Herodotos. Oh en natuurlijk King Arthur, de ridders van de ronde tafel én Merlin ontmoeten. En het lijkt me ook wel cool om rond te lopen tussen dinosaurussen. Dat wordt dus flink wat tijdreizen… 😉

Met welke beroemdheid zou jij een kopje thee willen drinken?

Pfoe lastig. Een kopje koffie met Eddie Vedder lijkt me wel tof. Mits hij een liedje zingt! Oh en whisky met Sean Connery.

Van welke kleine dingen geniet jij het meest?

Van m’n bijen (yes, ik ben ook imker). Ik zou het liefst de hele dag alleen maar gezoem om me heen willen horen. En ook ‘s ochtends vroeg als de wereld nog slaapt de duinen in fietsen, een mooi uitzicht puntje kiezen en dan de mooiste stad ter wereld – Den Haag dus – zien en horen ontwaken. Heerlijk.

Waar mag ik je ‘s nachts voor wakker maken?

Boerenkool met Hema-worst! Oh en als m’n huis in de fik staat, of een andere levensbedreigende situatie zich voor doet.

Wat heb je altijd al willen leren?

Gitaar spelen & Frans spreken, ik probeer beiden al 20 jaar 😉 

Wat of wie inspireert jou?

Alexine Tinne. Ze was de eerste Nederlandse fotografe, Haags én de eerste Westerse vrouw die de Nijl afreisde en de Sahara doortrok. Vooral haar doorzettingsvermogen en interesse in andere culturen en mensen inspireert me.