Acht meidenteams strijden om de winst!

Op vrijdag 17 maart was de tweede speeldag van het scholenvolleybaltoernooi. Vandaag speelden de meiden van 15 jaar en ouder. Er waren 8 team die een halve competitie speelden. In het team van Johan de Witt speelden een aantal meiden die ook bij Sovicos volleyballen. Gymnasium Sorghvliet, de Europese school, het Diamantcollege, gymnasium Haganum, Lycee van Gogh én lyceum Ypenburg deden uiteraard ook weer mee. 

Met acht teams én 4 velden was het volle bak in de Steenwijklaan. Er werden per wedstrijd twee sets gespeeld waarbij de klok doorliep. Dat wisselen ging heel snel en het was duidelijk te zien dat de meiden zo veel mogelijk wilde spelen. De teams groeiden in de wedstrijd en naarmate de dag vorderden merkten we dat de meiden steeds beter op elkaar ingespeeld raakten. Het was mooi om te zien hoe fanatiek sommige teams waren terwijl er tegelijkertijd ook heel sportief gespeeld werd. Ook de coaches deden fanatiek mee met het aanmoedigen van de teams aan de kant. De docenten mogen zeker trots zijn op hun meiden! 

Tijdens deze toernooidag hebben we ook weer gezien hoe goed de vrijwilligers van Sovicos zijn. Een team dan door een toetsweek wat later binnenkwam kon een wedstrijd nog inhalen door wat te schuifelen in het schema. Super fijn die vrijwilligers van Sovicos die hierbij kunnen helpen. En ook bij het scheidsen van de wedstrijden en het draaien van bardiensten. Zonder vrijwilligers geen scholenvolleybaltoernooi. Er waren docenten en meiden die ons aan het einde van de dag bedankten voor de gezelligheid en de organisatie!

De vijf beste teams gaan door naar de finale op 31 maart, dat zijn:

  1. Johan de Witt college
  2. E.S. The Hague
  3. Haganum
  4. L. Van Gogh
  5. Ypenburg

Gefeliciteerd!! We hopen dan weer van dit mooie spel te mogen genieten!

Groet, Rachel & Gert (organisatoren van het scholentoernooi)

En hieronder nog even een aantal foto’s van deze mooie dag door de redactie. Wil je een van deze foto’s hebben? Stuur een mail naar de redactie!