Belangrijke update: Gebruik van DWF via je eigen telefoon

This post is also available in: Engels

We hebben goed nieuws voor alle Sovicos-leden! Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van tablets tijdens thuiswedstrijden, gaan we nu over naar een nog handigere oplossing. Officials en Sovicos-leden kunnen eenvoudig inloggen op de DWF-applicatie (dwf.nevobo.nl) via hun eigen telefoon. Dit geldt voor alle competitieleden boven de 18 jaar.

Handige tips voor aanvoerders/coaches

Om stress en haast te voorkomen, raden we aan om je wedstrijdregistratie al een paar dagen van tevoren in orde te maken via DWF. Dit geeft je de tijd om je team voor te bereiden op de wedstrijd, eventuele taken te voldoen en op te warmen. Dus zorg ervoor dat je teamadministratie in DWF alvast op orde is! Wie verantwoordelijk is voor het invoeren van de wedstrijdregistratie kan je per team zelf bepalen.

Hoe vul je het DWF-formulier in?

Ga op je mobiele telefoon naar de ‘Mijn Volleybal’ app en log in. Surf ook naar dwf.nevobo.nl en log in met je Nevobo-account (zorg ervoor dat je relatiecode, bijvoorbeeld CFX9N5K, is ingevuld in je account). Via dit platform kun je je eigen wedstrijden en teams bekijken. Je kunt ervoor kiezen om in te loggen met je e-mail, relatiecode of Facebook. Vergeet niet je wachtwoord! Voor een uitgebreidere handleiding kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het DWF:

Moet iedereen boven de 18 jaar die competitie speelt bij Sovicos zijn Nevobo-bondsaccount activeren/registreren?

Ja, je bondsaccount is gekoppeld aan onze vereniging en geeft je toegang tot de wedstrijd- en teamsamenstelling van Sovicos. Voor jeugdspelers raden we aan dat ten minste de aanvoerder zijn/haar bondsaccount activeert/registreert.

Sommige jeugdteams hebben geen vaste coach. Moet je in DWF ook een coach met relatiecode opgeven?

Volgens de Nevobo-reglementen moeten coaches lid zijn van de Nevobo. Als dit niet het geval is, kun je in DWF een niet-geregistreerde coach vermelden onder het kopje “begeleider toevoegen” bij teambeheer of bij de betreffende wedstrijd. Voer de naam in die je wilt toevoegen in de zoekbalk. Als er geen resultaat wordt gevonden, klik dan onderaan op “niet gevonden persoon toevoegen” en voer ten minste de naam en geboortedatum in. Als de relatiecode bekend is, mag je deze ook toevoegen.

Gebruiken we nog papieren formulieren?

Mocht er een storing zijn, dan kunnen we in noodgevallen de “oude stijl” wedstrijdformulieren gebruiken, maar we zullen ook vereenvoudigde telformulieren gebruiken bij de teltafel. Zo kunnen wissels worden genoteerd en kunnen setstanden en de einduitslag in geval van een storing naar de bond worden gemaild.

Gaan we “live bijhouden” of “resultaat achteraf invoeren”?

Ons advies is om te blijven werken met “resultaat achteraf invoeren”.

Wil je meer informatie? Bekijk dan deze pagina over het DWF-formulier en de meest gestelde vragen.

Met deze nieuwe veranderingen willen we het gebruik van DWF vereenvoudigen en de wedstrijdregistratie efficiënter maken. We kijken ernaar uit om samen met jullie te profiteren van deze verbeteringen en onze vereniging naar een hoger niveau te tillen!