Binnensportlocaties weer geopend!

Goed nieuws! Vanaf zaterdag 15 januari worden alle binnensportlocaties weer geopend. Dat betekent dat vanaf maandag de reguliere trainingen in Sportcampus Zuiderpark en Sporthal Steenwijklaan weer worden opgestart. Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt nog wel dat je een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) + legitimatie (ID-kaart/paspoort/rijbewijs) moet laten zien om te mogen trainen. Ook geldt er een mondkapjesplicht vanaf de ingang tot aan het veld. Deze mag tijdens het sporten af.

De persconferentie van vrijdag 14 januari met minister-president Mark Rutte en de nieuwe minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers bracht de sportsector zeer goed nieuws. Binnen sporten mag weer op ieder moment van de dag en voor alle leeftijden. Sinds 19 december waren de binnensportlocaties gesloten om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en de druk op de zorg te verlagen. Om te mogen sporten gelden er vanaf zaterdag 15 januari 2022 nog wel enkele voorwaarden:

  • Vanaf 18 jaar dien je in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) en een geldige legitimatie (ID-kaart/paspoort/rijbewijs)
  • Draag een mondkapje vanaf de ingang tot aan het veld, tijdens het sporten mag deze af
  • Houd 1,5 meter afstand tijdens (drink)pauzes en buiten het veld
  • Publiek en competitiewedstrijden zijn niet toegestaan, onderlinge wedstrijden binnen de club wel
  • De kantine is gesloten, er wordt nog bekeken of afhaal bij de bar wel mogelijk zal zijn
  • Was je handen, hoest en nies in je elleboog en schud geen handen
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Test je positief? Informeer dan direct het bestuur via bestuur@sovicos.nl

Kijk voor alle versoepelingen op de website van de Rijksoverheid.