Coming out day: maak vandaag het verschil!

🌈 Samen voor een inclusieve volleybalsport! Sovicos is niet alleen een gezellige vereniging, het is ook een plek waar iedereen, echt iedereen, welkom is. Bij Sovicos is dan ook geen ruimte voor uitsluiting op welke grond dan ook. Of je nu hetero-, homo- dan wel biseksueel bent, transgender, queer, panseksueel of anderszins, iedereen is gelijkwaardig en hoort erbij. 

❤️🧡💛💚💙💜

Ieder jaar vindt op 11 oktober de Coming Out Day plaats. Dit is een internationale dag van aandacht en respect voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze dagen wapperen wij onze online regenboogvlag op de social mediakanalen. Doe je mee?

Waarom wapperen we met de regenboogvlag? De Regenboogvlag neemt stelling tegen racisme, agressie en uitsluiting en staat voor diversiteit, gelijkwaardigheid en veiligheid. Als teken van solidariteit en het bevorderen van emancipatie en veiligheid wapperen wij dus online, en in de kantine, de regenboogvlag. En dat is hard nodig want helaas vindt nog dagelijks uitsluiting van en agressie tegen lhbti+’ers plaats. Deze regenboogvlag laat zien dat iedereen zich geaccepteerd en veilig mogen voelen waar hij wappert.

Bij ons ben je welkom en mag je zijn wie je bent.

❤️🧡💛💚💙💜

Wat kan je nog meer doen op ‘Coming Out Day’? 🌈

  • Bestel snel nog een regenboogvlag als je die nog niet in huis hebt, bijvoorbeeld hier;
  • hang een regenboogvlaggetjeslijn in de kantine en/ of in de hal;
  • heb je nou veel online meetings gepland op 11 oktober? Maak gebruik van de digitale achtergronden van Zoom;
  • deel je posts / stories op social media maak dan gebruik van de hashtag #ComingOutDay;
  • en maak je een Insta-story? Er zijn hele toffe giphy’s die je kan gebruiken;
  • plaats een foto van jezelf met de regenboogvlag op social media en tag ons zodat we met z’n allen kunnen laten zien dat Sovicos een vereniging voor iedereen is;
  • doe de inclusiecheck en laat ons uiteraard weten hoe wij ervoor staan.

❤️🧡💛💚💙💜

Want, hoe doen wij het eigenlijk?

Met een keer per jaar een post op coming out day of gaypride en online een regenboogvlag te laten wapperen zorgen we natuurlijk niet dat iedereen zich automatisch welkom voelt bij de vereniging. Dus, vind jij dat er wel iets mag veranderen en/of heb je ideeën hoe wij inclusiviteit beter kunnen uitdragen? Neem contact op!

❤️🧡💛💚💙💜