Coronavirus en volleybal

Middels dit bericht wil het Sovicos-bestuur het protocol omtrent het Corona-virus binnen de vereniging bekend maken. Vooralsnog zullen er geen maatregelen genomen worden aangaande wedstrijden, trainingen en andere evenementen. In principe volgen ook wij de richtlijnen van het RIVM.
Lees hieronder de berichtgeving van de Nevobo.

Met dit bericht wil de Nevobo meer duidelijkheid geven over het al dan niet doorgaan van wedstrijden en toernooien i.c.m. het coranavirus (COVID-19-virus). Dit weekend staan er in een groot deel van Nederland, ruim 1.750 volleybalwedstrijden op het programma.

Op dit moment is er geen reden om maatregelen te treffen of wedstrijden of evenementen af te gelasten. We houden de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laten ons adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Basis hygiëne
We raden sporters en publiek wel aan extra te letten op de basis hygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

  • Was je handen regelmatig 
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie lees je op de site van het RIVM.