Dames 3 knokt in eerste wedstrijd van het jaar

Dankbaar voor de grote hoeveelheid speelster in Dames 3 waren we klaar voor de eerste wedstrijd van 2022 en ook de eerste in maanden. Drie dames geveld door het coronavirus thuis op de bank en alsnog reisden we met negen dames af naar Delft. Heeft de rust de dames goed gedaan of zitten we in een after-lockdown dip? Aan het enthousiasme ligt het bij ons in ieder geval nooit.

De start verliep wat moeizaam en al snel liepen en doken we achter de feiten, en de bal, aan. Vooral door een niet al te moeilijke maar toch wat lastige service reeks van Punch kwamen de dames, in inmiddels – thank god – geen witte broekjes meer, op een flinke voorsprong. Maar, dat zorgt eerder voor flinke vechtlust dan voor stress of paniek. Bij 23-20 was het tijd voor een wissel. Een jaar geen wedstrijden spelen en toch werd Milene er in het heetst van de strijd in gewisseld. Dat bleek een goede zet van coach Vincent S. Een foute service van de Delftse dame, goede service aan onze kant en een paar niet al te mooie maar wel scorende aanvallen en het tij was gekeerd. De eerste set werd met 24-26 gewonnen.

Een goed begin is het halve werk, en dat bleek. Al snel kwamen we in de tweede set op voorsprong met een goede service reeks van Anyda, die overigens de gehele wedstrijd ontzettend goed speelde. Net als onze andere middenspeelster, rots in de branding; Yvonne! De pass kwam goed aan, set up werd lekker afgewisseld en het scorend vermogen was hoog. Met 18-25 werd de set zonder al te veel stress en fouten gewonnen.

En daar gingen we dan, de derde set in. Nou dat ging niet als verwacht en zonder er al te lang over te schrijven werd deze set met 25-19 verloren en zo hield Punch in ieder geval 1 puntje in Delft. Maar, dat zou ook het laatste puntje worden want hoewel we de vierde set met een flinke achterstand (7-1) begonnen kregen we het net op tijd weer onder controle. Wederom een goede service reeks aan onze kant, de prachtige punten die vanuit voornamelijk midden werden gescoord en wellicht hielp het ook mee dat we nog een biertje voor 22:00uur wilde nuttigen want ineens ging het rap en werd de set nipt gewonnen met 23-25.

Dat betekent 4 punten mee terug naar Den Haag en ook zijn we geklommen op de ranglijst. We staan inmiddels op plaats 7 (van de 10). Op naar volgende week tegen de nummer 5!