Dames 3 op naar de eerste winst?

IMG_2987

Na twee wedstrijden verloren te hebben, niet kansloos overigens, vinden de dames het weleens tijd om te winnen. Dat zou vrijdagavond 4 oktober dan maar eens moeten gebeuren tegen Inter Rijswijk. De prognose is, met een 4-0 zege voor Sovicos, niet mis. Maar, eerst zien dan geloven. 

Om 21.30 gaan we van start in het altijd warme Eibernest. Een goed begin is het halve werk. Helaas beginnen we erg zwak aan de eerste set. Na een achterstand van 7-1 word het tijd om terug te pakken. En dat deden we. Een goede service reeks en het winnen van de eerste set is binnen handbereik. Maar daar blijft het dan ook bij.  We weten de rally’s niet af te maken en de servicepass komt niet lekker aan. Met 19-25 gaat de set helaas toch naar Inter Rijswijk.

Dan moet het de tweede set maar gebeuren. Vanaf het begin vechten de dames en met resultaat. We weten de voorsprong uit te breiden met 5 punten. Nu nog even doorzetten. Het is warm in de zaal en dat beginnen we te voelen. 20-17, 20-18, 20-19. Een goede service reeks van Inter Rijswijk en we staan ineens gelijk. Coach Helen probeert met een wissel de voorsprong terug te winnen. Maar weer mag het niet baten; 23-25 voor Inter Rijswijk. 

Er kan nog van alles gebeuren. We worden niet weggeslagen of gespeeld, maar de rally’s worden maar niet gewonnen. En dus halen we de punten niet binnen. Met 19-25 en 20-15 blijft Dames 3 met lege handen staan. We hebben nu 3 wedstrijden gespeeld en 1 punt behaald, op dit moment betekent dat plaats 10 in de 2e klasse J. 

A.s. vrijdag moeten we het maar laten zien tegen de nummer 1 van dit moment; Aspasia DS 1. De prognose is dit keer in het voordeel van Aspasia. Wellicht kunnen we de prognose weer haar ongelijk bewijzen 😉