Dames 4 in eigen huis tegen Monza

Na een te lange pauze tussen wedstrijden waren we er wel weer aan toe deze week. We waren strijd klaar en hadden er zin in. De afgelopen twee wedstrijden hadden we verloren, maar de tegenstander van afgelopen vrijdag stond maar een plek boven ons dus alles was mogelijk.

We begonnen de wedstrijd goed, bleven ons eigen spel spelen en bleven in de buurt van Monza qua punten. Zo erg zelfs dat we uiteindelijk met 31-29 verloren, een lange set dus. Dat deze set zo lang was duidelijk terug te zien in de tweede set. Monza werd moe-za en gaven de set weg met 25-13 terwijl wij lekker stonden te ballen.

De derde set ging helaas naar Monza met 25-18. Stonden we mogelijk iets te relaxt in het veld? De spanning wordt ons vaker te veel maar Monza was vooral op zoek naar die revanche. Ze waren na een rustige set weer terug in hun spel.

Wij zijn gewend 5 sets te spelen dus we gingen vol vertrouwen de 4e set in, alles was nog mogelijk want wij doen dit vaker. En ja hoor, na veel om en om punten gepakt te hebben liepen we uit op Monza, na nog een kleine dip, pakten we die 4e set met 25-22. 

De 5e set, onze specialiteit. We waren ondertussen als enigen nog bezig met de wedstrijd in de Steenwijklaan en het publiek was duidelijk te horen rond ons veldje. Met elk punt werd het gejuich harder en iedereen weet hoeveel energie je daaruit haalt, en hoe moeilijk het is voor een tegenstander om dat uit te zetten. En ja hoor, we maakten een eindsprint en pakten de 5e set met 15-9. 

Het was een strijd maar we speelden echt briljant als team, iedereen was op de juiste plek op het juiste moment en we hielden elkaar op de been tijdens deze lange wedstrijd. Honourable mention voor Anouk die vóór onze wedstrijd al een wedstrijd gespeeld had met dames 2 en nog steeds de sterren van de hemel speelde, voor Lotte onze altijd positieve coach, en natuurlijk voor het Sovicos publiek!

Nog 4 wedstrijden, laat maar komen!