Dames 4 mocht weer aan de bak!

Yes, weer een thuiswedstrijd! Dames 4 mag weer aan de bak. De tegenstander is met slechts zes spelers uit het verre Monster gekomen en staat één plekje onder ons. Kat in ‘t bakkie dus, zou je denken. Helaas moeten we het zonder coach Brammetje doen, die is tegelijkertijd aan het shinen bij h2.  

Tijdens het inspelen worden we toch een beetje bang, die lange meid slaat toch 3x op rij raak binnen de drie! Maar helemaal laten we ons niet afschrikken, blijkt aan de eerste set. Die begint namelijk heel sterk, die lange meid wordt gewoon keihard afgeblokt. Zo stuiven we richting 20 punten en het lijkt er zelfs op dat het een setje onder de 10 wordt. Niets is minder waar. Op een comfortabele 24-11 schiet de geest erin, je kent het wel. Na 7 stomme foutjes is het opeens 24-18 en lijkt zelfs een setverlies niet ondenkbaar. Een fijn geplaatste bal in het beruchte gat verlost ons echter op tijd en we sluiten de eerste set af met een felbevochten winst. 

Tja, dan slaan de Monsters natuurlijk genadeloos terug. Uit de tweede set blijkt dat dames 4 en haar tegenstander behoorlijk aan elkaar zijn gewaagd. Na lang gelijk op te gaan schuift de setstand langzaam maar zeker richting tegenstander. We vechten en vechten en vechten en worden beloond met een superspannende 26-24 in ons voordeel.  
 
Toen was de inspiratie voor dit verslag ineens vertrokken binnen ons team en dat past eigenlijk ook wel bij ons spel de volgende set. Het spel was afwachtend. En hoewel setter Paulien de benen uit haar lijf liep, maakten wij het niet makkelijker voor haar. Met wat gewissel in de set kon er variatie in de pass en aanval gebracht worden. We misten de coaching van Bram wel aan de zijlijn. Maar Leandra heeft de boel ook aardig opgejut. (note to self: niet de spelverdeler willen wisselen voor een goede service 😊 )   

Dat de spelverdeelster bij de tegenstander haar duim blesseerde, hielp de aanval van de tegenstanders ook niet. En we zaten beter bij hun geplaatste ballen. Met 25- 19 en 25-21 is de zwaarbevochten 4-0 binnen!  

De avond zit er dan nog niet op want er moet geteld worden bij D3 en H1. De wedstrijd van H1 was zelfs via live-score te volgen. We hopen dat er iemand naar gekeken heeft, zodat de moeite niet voor niets was 😊 Romy en Tina bestierden de bar. Ook na de aflossing was het nog lang gezellig in de SWL waar geproost werd op de verschillende overwinningen van de avond.