De vijf favorieten van … Daan

Het is weer de 20ste van de maand en dat betekent: tijd voor de vijf favorieten van een Sovicos lid. Dit keer gaan we daarvoor langs bij Heren 3 en vragen we Daan om ons te verassen met zijn vijf favorieten.

Laten we beginnen met een inkoppertje. Wat denk jij dat de favoriete stad van Daan is? Juist, Lissabon, waar hij een jaar heeft gewoond. Een toffe stad waar we volgens mij allemaal wel een jaar willen vertoeven. Ik bedoel; pastis de nata eten, heerlijke wijn drinken, het hele jaar door een zonnetje op je gezicht. Ja daar kunnen we allemaal wel aan wennen toch?

Maar, dat is niet het enige wat Daan daar deed natuurlijk. Luisteren deed hij er niet naar Fado (of ook wel maar niet alleen maar) maar naar de heerlijke stem van Gregory Porter. Goede smaak, Daan!

Van muziek naar sport want Daan is een echte sportman. Zo speelde hij naast volleybal jarenlang ook nog softbal bij het hoogste herenteam van de Red Lions in Rijswijk. En doet hij geregeld mee aan mudmasters en andere pittige sportieve uitdagingen. We zijn dan uiteraard wel benieuwd naar wie zijn favoriete sporter is. Een volleyballer? Softballer? Honkballer misschien? Nope, het is hardloper Churandy Martina.

Kan Daan weleens stil zitten om een film te kijken of een boek te lezen? Jawel, soms. En dan kijkt hij het liefst naar Marvel, Daredevil bv. Een heerlijke serie waar Daredevil s’avonds de straten van New York ontdoet van criminelen en overdag werkt als advocaat. Hij is blind maar dat houdt ‘m niet tegen, het versterkt alleen maar z’n andere zintuigen. En wat voor boek leest Daan dan het liefst?

Zijn favoriete boek is het welbekende en toffe boek van Dan Brown: ‘the DaVinci code.

In Parijs mist professor Robert Langdon een afspraak met de curator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten. Hij beseft dat de curator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Da Vinci, voor wiens ‘Mona Lisa’ het lijk gevonden is. Daarom gaat Langdon terug, het Louvre in. Met zijn redster begint hij een speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van Opus Dei. Maar de politie en de moordenaar zitten hen op de hielen…

Dat waren alweer de vijf favorieten van Daan. Bedankt voor het delen!

En we zijn op zoek naar leden die ook graag hun vijf favorieten met de club delen. Wil jij dat wel? Stuur een mail naar de redactie!