De vijf favorieten van… Fransie

Sinds dit seizoen is Fransie niet alleen fanatiek aan het beachvolleyballen, maar heeft ze, na 10 jaar, ook weer de stap gemaakt naar zaalvolleybal. En fanatiek is Fransie wel, daarom wilde ze graag weer eens de competitie in. Nou, dat hebben we geweten. Dames 4 heeft er een topspeler bij. Maar goed, daar gaat deze blog niet over. Wij zijn benieuwd naar de favorieten van Fransie en dus vroegen we haar het hemd van het lijf. Nou ja, dat valt wel mee hoor.

Om gelijk goed te beginnen, is de favoriete film van Fransie ook een van mijn favorieten: Hidden Figures. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse wetenschapsters Katherine Johnson, Dorothy Vaughan en Mary Jackson, die werkten in de West Area Computing Unit van het NASA Langley Research Center. Deze groep, bestaande uit vrouwelijke Afro-Amerikaanse wetenschappers, speelde een belangrijke rol in de ruimtewedloop. Dankzij hun berekeningen slaagde de Amerikaanse ruimtevaarder John Glenn er in 1962 als eerste Amerikaan in een baan om de aarde te vliegen. Een topfilm, dus als je hem nog niet hebt gezien: kijken!

Van films gaan we naar boeken. Nou ja, één boek. “Ik lees niet echt,” geeft ze aan. Maar een boek uit haar kindertijd is haar altijd bijgebleven: Tomorrow When the War Began. Het verhaal gaat over Ellie en zes van haar vrienden die ontdekken dat hun land is binnengevallen terwijl ze op kampeertrip zijn geweest. Hun land is in oorlog, hun huizen zijn verwoest, hun familie is gevangengenomen. De zeven zijn vastbesloten om uit handen van de bezetter te blijven en zo verandert hun geheime vallei in een guerrillabasis. Het gevecht om hun toekomst is begonnen. 

Een verhaal dat opvallend veel lijkt op de wereld van vandaag. Ik ben enthousiast – over het boek uiteraard -, dus dit boek staat nu ook op mijn lijstje.

Maar laten we het hebben over eten! Fransie eet het liefst ravioli. Maar als je haar echt wilt verrassen, moet je haar wakker maken met een Bueno. Dus, nu weet je dat 😉 Als ze eenmaal wakker is, danst ze de avond vol. Dansen is namelijk een van haar favoriete hobby’s, naast volleyballen natuurlijk. “Alleen jammer dat het stappen altijd zo laat is.” Maar ook daar is een oplossing voor. Fransie is namelijk naar een “vroeg pieken” feest geweest. Stappen van 19:00 tot 22:00 uur. Volgens haar echt een aanrader, en het lijkt mij ook wel eens leuk! En dat dansen doet Fransie het liefst op bachata en reggaeton. Ik voorspel een avondje vroeg pieken op reggaeton. Who’s in?

Last but zeker not least… Ik ben ontzettend benieuwd naar Fransie’s favoriete reisbestemming. “Ik hou van actieve vakanties. Van lekker wandelen langs mooie landschappen tot wintersport. Of een berg op mountainbiken en dan naar beneden sjezen, of van een 10 meter hoge rots afspringen tijdens een canyoning tocht.” Oké, een echte daredevil, die Fransie.

En dat waren alweer de vijf favorieten van Fransie. Super leuk om je nog beter te leren kennen, Fransie! Ik kijk nu al uit naar een avondje “vroeg pieken” 🙂

Wil jij ook je vijf favorieten delen? Stuur een mail naar redactie@sovicos.nl