De vijf favorieten van … Ingrid

Yes! Het is weer tijd voor de vijf favorieten van … en dit keer gaan we daarvoor naar Ingrid die seizoen 2022/2023 in Dames 7 speelde! Ingrid is nu drie jaar aan het volleyballen en geniet al vanaf het eerste moment. Ontzettend leuk om te zien dat ze er zoveel plezier in heeft en dat ze het zo leuk vindt om steeds meer te leren. Anyway, op naar haar vijf favorieten.

Ingrid heeft geen favoriete beroemdheid maar naar de liedjes van Miss Montreal luistert ze maar al te graag. “Naast het feit dat Sanne (Miss Montreal) een heerlijke stem heeft vind ik het ook een leuke meid! Zo open, warm en lekker gewoon.” Ingrid luistert naar veel muziekgenres, dat ligt aan haar bui. Van lekker swingen op jaren 80 muziek tot meegalmen met ‘door de wind’ of kinderliedjes van juf Roos. Maar ook instrumentale muziek dat rust en ontspanning geeft. Ingrid is overal voor in.

En hoe zit het met films en series waar ze graag naar kijkt? Grease blijft haar all time favourite film. “Dat blijft genieten. Een dominante film in mijn jeugd met heerlijke muziek!” En met een knappe John Travolta in de hoofdrol snap ik haar wel. Terwijl ze het liefst naar Spanje op vakantie gaat (het weer, de mensen, de sfeer, het eten) en voor eten uit Japan (sushi!) kiest, reist ze voor haar favoriete serie het liefst naar Parijs. Emily in Paris dus. Voor haar vijftigste verjaardag kreeg ze van haar beste vriendinnen (Vida en Winnie) een weekendje Parijs cadeau. Emily in Paris is dus herkenning en herinnering.

Dat waren er vijf maar goed, laten we nog wat extra’s delen. Zoals haar favoriete boek, want ondanks dat ze niet zo’n lezer is, blijft “Haar naam was Sarah” haar bij.

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven, en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie.

Een prachtig en pijnlijk boek van een dramatisch en ontroerend verhaal. Ik heb ‘m zelf ook gelezen, echt een aanrader. Het boek is trouwens ook verfilmd ‘Elle s’appelait Sarah’ voor de niet-lezers onder ons.

Ingrid leest trouwens ook graag voor. Dat doet ze voor de kinderen op haar werk (0 tot 4 jaar). “Met de allerkleinsten kan je al genieten van de eerste woordjes door de simpelste afbeeldingen. En met peuters kan je zoveel pret hebben met bijvoorbeeld het boek over een mol die wil weten “wie heeft er op mijn kop gepoept”. Een aanrader dus, mocht je kinderen hebben.

Het heeft niet echt een beschrijving nodig maar hier komt ie toch:

Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader.

Dus, voor iedereen die even een ‘luchtig’ boekje wil (voor)lezen 👆

Bedankt voor het delen van jouw favorieten, Ingrid. Super leuk om wat meer over je te weten te komen. Wil jij ook jouw favoriete boek, eten, land, stad, film of iets anders delen? Stuur een mail naar de redactie!