De vijf favorieten van … Matthijs!

Jaja, het is tijd voor de secretaris, ook libero van Heren 1 en natuurlijk onmisbaar redactielid: Matthijs om zijn vijf favorieten met jullie te delen.

Dus, Matthijs, vertel; wat doe jij eigenlijk als je niet met Sovicos of je studie bezig bent? Heb je een favoriete serie die je lekkere bingewatched?

“Nou heb je ff? Nee, grapje. Ik ben zelf dol op Spaanse en Scandinavische series zoals Control Z, La casa de Papel en Rita. Maar ik ga ook heel goed op vrijwel alle gay series op Netflix zoals RuPauls Dragrace en Queer Eye. Oh en daarnaast kijk ik graag Elite, Quiet Mato a Sara, Oscar Deseo en How to get away with murder. Stuk voor stuk pareltjes waar je zo doorheen bent op een vrije avond.”

Ha, niet echt één favoriet dus. Heb je dan wel één favoriete band?

“Het is een beetje treurig gezien het nieuws de laatste tijd maar ik ben al van jongs af aan fan geweest van Nick & Simon. Sowieso was ik vroeger fan van veel Nederlandse muziek omdat ik dat goed kon verstaan. Vanwege mijn gehoorverlies kon ik Engelse muziek gewoon nauwelijks volgen en begrijpen. Ik hoop dus dat Nick & Simon bij elkaar blijven natuurlijk.”

Spaanse en Scandinavische series, Nederlandse muziek, je favorieten zijn grenzeloos. We zijn benieuwd in wat voor taal je favoriete boek geschreven is. Dat blijkt Noors te zijn.

“Ik ben inmiddels bezig met de thrillers van Samuel Bjørk: de Doodsvogel om precies te zijn. Zo spannend! Ook ben ik gek op boeken van Helen Fields en Robert Bryndza.”

In De doodsvogel van de Scandinavische schrijver Samuel Bjørk keert het politieduo Holger Munch en Mia Krüger terug in een psychologisch indringende thriller. 

Een tienermeisje lijkt ritueel vermoord te zijn en het onderzoeksteam van Munch wordt op de zaak gezet. De bijdrage van superrechercheur Krüger is cruciaal, maar ze worstelt met zelfmoordneigingen en verslaving. Dan duikt er een verontrustend filmpje op dat nieuwe details prijsgeeft.
Ondertussen zit Munchs dochter midden in een emotionele crisis en komt ze in contact met een zeer zieke geest….

Spannende boeken, Matthijs. Tijd voor wat luchtigers 😉 Alhoewel, sporten kan ook super spannend zijn. Wie is je favoriete sporter?

“Ik heb altijd bewondering gehad voor Epke Zonderland en Sven Kramer. Wat zij allemaal hebben bereikt, petje af! Ook ben ik inmiddels helemaal fan van Nimir Abdelaziz. Wat een geweldenaar is het toch”.

Drie mannen waar we allemaal bewondering voor hebben, toch? En Nimir komt ook nog eens uit onze eigen mooie stad Den Haag. Toevallig ook jouw favoriete stad?

“Ja! Den Haag is mijn absolute favoriet! Ook al vond ik Barcelona ook prachtig en zou ik graag nog een keer naar Rome en Parijs willen”.

En dat is de laatste van de vijf favorieten van Matthijs! Dank voor het delen, en voor het toevoegen van vele series en boeken aan onze ‘to watch’ en ‘to read’ lijst.

Vind je onze nieuwe rubriek ‘de vijf favorieten van…’ leuk? Laat het ons weten en deel die van jou met ons.