De vijf favorieten van … Sanne!

Van Dames 3 spelverdeler naar Dames 3 diagonaal. Dit keer vroegen we aan Sanne wat haar vijf favorieten zijn. 

Sanne reist graag naar Nieuw-Zeeland (zuidereiland) maar dat is een beetje ver en doe je niet zomaar eventjes. Dus we vroegen haar wat haar favoriete stad is. Sanne heeft er niet een maar twee: Edinburg en Kiev. Beiden prachtige steden. 

Houdt Sanne dan ook van Schots of Oekraïens eten? Wellicht, maar voor haar lievelings moeten we toch echt naar Noord-Italië. Sanne kan je namelijk erg blij maken met risotto. Yum!! Wist je trouwens dat je risotto traditioneel alleen met een vork eet? Dus laat die lepel vooral niet zien als er een Italiaan toekijkt 😉 Oh en de gemiddelde Noord-Italiaan eet zo’n 20 kg risottorijst per jaar, in tegenstelling tot zijn Zuiderlijke landgenoot die ‘maar’ 3 kg per jaar verorbert. 

En als je veel risotto eet moet je natuurlijk ook af en toe sporten. Dat doet Sanne zeker! In het veld vliegt, rent, duikt en springt ze zoveel heen en weer dat ze aan het einde van een wedstrijd energie heeft verbruikt alsof ze er drie heeft gespeeld. 

En aangezien we alweer in de zaal zijn begonnen met volleyballen, waren we benieuwd of Sannes favoriete sporter een volleybal(st)er is. Niet dus, Zlatan Ibrahimović wint het hier van Laura Dijkema. Die van jou wel? 

Van al dat rennen en duiken in het veld word je maar moe. Soms is het dus lekker om gewoon op de bank te ploffen met een goed boek. We vroegen dan ook wat Sanne’s favoriete boek is. En dat is klassieker en must-read Oorlogswinter van Jan Terlouw

Het is de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt door een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Als zijn buurjongen Dirk, die meedoet aan een overval op het munitiedepot, aan Michiel vraagt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als het mis mocht gaan, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. Maar de overval blijkt verraden, Dirk wordt opgepakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers. Michiel moet uitgaan van zijn eigen kracht. Hij leert al snel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen. Dat oorlog misschien spannend lijkt maar vooral ook gruwelijk is. Met zijn eenzaamheid groeit ook zijn onafhankelijkheid. Michiel moet als een volwassen man zijn eigen beslissingen nemen. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen…  

Het boek is ook verfilmd, maar dat is niet Sanne’s favoriete film. Wat dat wel is? The Conjuring. Spooky!! De film gaat over paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren die een familie helpen die geterroriseerd worden door een kwade geest. 

En dat zijn alweer de vijf favorieten van Sanne! Super leuk dat je dit met ons wilde delen, Sanne. En mocht je Oorlogswinter nou nog niet gelezen hebben, het is nooit te laat. Extra fijn na het eten van risotto hebben we gehoord 😉

Deel ook jouw vijf favorieten met ons en stuur een mailtje naar de redactie