Een nieuwe voorzitter?

Hij houdt van de formule 1, van lopen in de bergen en is al Sovicosser sinds 2008. Hij loopt dus al wat jaartjes mee en ook als Sovicos vrijwilliger heeft hij niet stilgezeten. Van bardienstplanner, jeugdtrainer/coach van meisjes C1 en verschillende damesteams tot scheidsrechter. Ook heeft hij zich ingezet als TC lid en bestuurslid jeugdzaken, met als hoogtepuntje 2 prijzen winnen tijdens het laatste Sovicos feestje. Ja, we hebben het inderdaad over Jan Soer

Met bovenstaande verdiensten en zijn motto “volleyball is leuk, dus er mag gelachen worden” stelt Jan zich dit jaar verkiesbaar als kandidaat voorzitter Sovicos! 

Wij vroegen Jan om zich even voor te stellen. 

Hoi! Ik ben dus Jan Soer, 48 jaar en Technical lead van een service team – ook wel ‘iets in de IT’.

Zoals jullie zien heb ik de afgelopen jaren al veel onderdelen van Sovicos mogen ontdekken. Ik ben altijd als vrijwilliger actief geweest echter de laatste jaren helaas iets minder. Ik had al wel bedacht dat ik weer wat actiever binnen de vereniging wilde gaan worden. En nadat Gaby zich had teruggetrokken en ik voor mezelf had besloten minder te gaan werken kwam er tijd vrij om mij serieus bezig te gaan houden met een wat grotere rol binnen de vereniging en dat zou dan als voorzitter zijn. 

Het lijkt mij mooi om samen te werken om deze mooie vereniging te houden waar deze bekend om staat, namelijk: sportieve volleyballers die van een feestje houden! 

Speerpunten als voorzitter

Speerpunten zouden voor mij als voorzitter zijn: de Sovicos familie, digitalisering en transparantie. 

Zaal, beach en jeugd zijn mij wel bekend en in de rol als voorzitter wil ik graag bereiken dat het 1 grote volleybal familie gaat blijven met een integratie van alle onderdelen waar iedereen welkom is en waar op zoveel mogelijk niveaus het volleyballen kan worden beleefd. 

Daarnaast is er, als een IT’er met bijna 25 jaar aan ervaring, nog een mooie verbeterslag te maken qua digitalisering binnen de vereniging en dan vooral met het oog om taken te vereenvoudigen zodat een vrijwilliger minder tijd kwijt is om dezelfde taak uit te voeren. 

Tenslotte zou ik graag willen kijken of er binnen het bestuur maar ook de commissies meer transparantie naar leden kan worden bewerkstelligt. 

“Ik zal overal mijn gezicht laten zien” 

Hoe we dit allemaal handen en voeten kunnen geven weet ik nog niet maar mocht ik de voorzitter van Sovicos worden dan zal ik mijn gezicht zeker overal laten zien. Van jeugd- tot beach- en van zaal- tot zitvolleybal en met iedereen die dit wenst in gesprek gaan. 

Tenslotte wil ik jullie allemaal graag oproepen om naar de ALV te komen, dan kan daar het eerste feestje van het nieuwe seizoen al worden gevierd! 

Groetjes, Jan!