Een terugblik met de redactie

2022 komt bijna tot een einde, een mooi moment om even terug te blikken. Dat doen wij, de redactie, maar al te graag. Want wat is er leuker dan te zien dat onze blogs goed gelezen worden, we meer volgers en reacties op social media krijgen en de website ontzettend vaak bezocht wordt. Dat hebben we natuurlijk te danken aan al het harde werk maar ook zeker aan iedereen die – uiteraard met enthousiasme – reageert op onze eindeloze oproep om interviews, foto’s en wedstrijdverslagen. Sorry, not sorry 😉 En laten we eens kijken wat dat ons brengt:

Hoe scoort de Sovicos website?

In september behaalden we ons record van websitebezoeken met 7,390 bezoeken!! Nog nooit is onze website zo vaak bezocht. Dat record hebben we niet meer overtroffen, maar we scoren nog steeds elke maand beter dan dezelfde maand een jaar geleden. In oktober 2022 verdubbelden we ons websitebezoek ten opzichte van oktober 2021, datzelfde resultaat haalden we in november bijna en ook in december zijn we goed op weg naar een verdubbeling views. Hier zijn we uiteraard ontzettend trots op.

We hebben dit seizoen nieuwe rubrieken geïntroduceerd zoals ‘talent van de maand‘, ‘de vijf favorieten van…‘ en ‘kijkje achter het schermen‘. Rubrieken die ontzettend goed gelezen worden! Ook zijn we qua content gaan focussen op alle aspecten van Sovicos, van jeugd- tot beachvolleybal en van zaalvolleybal tot zitvolleybal. Daarnaast zijn we gaan werken met een heuse contentkalender, wat ervoor zorgt dat we content goed voor kunnen bereiden, in kunnen plannen en mensen op tijd kunnen vragen om input.

En heb je nog ideeën of opmerkingen? Puntjes van kritiek of gewoon een positief berichtje. Mail ons vooral!

Hoe gaat het met Sovicos op social media?

En ook op Instagram doen we het goed. We hebben inmiddels ruim 400 volgers en bereiken ruim 5,000 accounts per maand. De eerste helft van seizoen 2022/2023 hebben we bijna 12.000 mensen bereikt op Instagram – wederom een record! Vooral onze Reels worden goed bekeken en uiteraard scoort onze ‘talent van de maand’ buitengewoon goed.

Op Facebook merken we dat we een stuk minder mensen bereiken dan op Instagram maar alsnog breken we ook daar records. Zo hebben we in het eerste helft van seizoen 2022/2023 ruim 3.000 mensen bereikt. Dat is 154% meer dan het jaar ervoor.

Reporting op volleybal vrijdag

Op vrijdagen proberen we alle wedstrijden zo goed mogelijk te verslaan op Instagram Stories en we zien steeds vaker dat daar enthousiast op gereageerd wordt, binnen en zelfs buiten de club. Dat blijven we uiteraard doen. Maar, we maken van deze gelegenheid ook maar eens gebruik om te vragen of jij wilt helpen.

Het is soms namelijk wat vliegwerk om tegelijkertijd alle wedstrijden te kijken, filmen/fotograferen en updates (tussenstanden) te delen. Dus, sta je nou aan de kant bij jouw wedstrijd? Of ben je gewoon een wedstrijd aan het kijken? Schiet dan even een plaatje of videootje, deel het op Instagram en tag ons (@sovicosvolleybal) zodat wij het weer kunnen delen op ons kanaal. Waarom moeilijk doen als het samen kan, toch?

Op naar 2023 waarin we hopen nog meer records te breken, toffe content te maken en publiceren en Sovicos nóg beter neer te zetten als de gezelligste vereniging van Den Haag en omstreken. Help je mee?

Hele fijne feestdagen toegewenst, maak er wat moois van!

Groetjes, de redactie
Rianne, Matthijs, Léonie, Juliska & Milene