Eerste 5 punten in the pocket!

Nieuw seizoen, nieuwe kansen, toch? Het positieve aan de abrupte competitiestop van vorig jaar is dat Dames 3 heeft mogen handhaven in de tweede klasse. Of we dat op eigen kracht hadden kunnen doen? Wellicht. Maar wie de cijfers erop naslaat kan niet anders concluderen dan dat Dames 3 het geluk aan haar zijde had.

Dus, met die kennis in onze achterzak en wat fijne versterking in de vorm van Sanne, Melissa en Lotte begonnen we dit seizoen met een wedstrijd in eigen huis.

Het team kampt met wat blessures, van scheurtjes in schouders tot jumpers knees en wat andere kwaaltjes. Maar kwaaltjes of niet, wij gaan voor de winst!

De eerste set

Een beetje onwennig om na ruim zes maanden weer in tenue in het veld te staan en met af en toe een beetje herkenbare Dames 3 chaos weten we met mooie servicereeksen de eerste set binnen te slepen met 26-24. En dat terwijl VCS vanaf het begin voorstond. It ain’t over until the fat lady sings, geldt bij volleybal voor elke set natuurlijk.

Fijne invalbeurt van Debora in de tweede set

Op naar de tweede set. Een wat stroeve start, maar waar het vorig jaar op dit soort momenten leek alsof we nog nooit gevolleybald hadden, pakten we nu de draad weer op. Debora (D5) was dan ook een hele fijne invalster met een prachtige killer serve. Net als Gaby en Sanne overigens. De set is uiteraard weer voor ons, met een mooie 25-21.

Wij laten ons niet gek maken.

We hebben nog niet gewonnen, maar voelen ons al winnaars. En dat is te zien aan het spel. Er wordt risico genomen en dat wordt beloond. We staan al gelijk op voorsprong en weten deze goed vast te houden. VCS weet nog dichtbij te komen maar wij laten ons niet gek maken en slepen de set met 26-24 binnen.

Save the best for last

VCS lijkt er geen zin meer in te hebben of zijn gewoon totaal de kluts kwijt want de bal krijgen ze (bijna) niet meer aan onze kant. Met een aantal lekkere aanvallen, wederom niet-te-passen servicereeksen en rustig spel aan onze kant maken we een einde aan deze set (25-10) en daarmee de wedstrijd. 4-0 winst voor Dames 3 en dus 5 punten!

Vida maakte ook een super leuk filmpje tijdens de wedstrijd, het kijken waard: