1e plek voor Sovicos N5-1

Het allerjongste team van Sovicos (Sovicos N5-1) stond afgelopen zaterdag in Zoetermeer wederom te shinen op het veld! Voor de derde keer dit seizoen wisten zij de eerste plek te bemachtigen en zorgen daarmee voor een unieke prestatie.

Het allerjongste team van Sovicos, CMV Niveau 5 (team 1), bestaat uit Rohit, Laksh, Mehaat, Manuel, Aurora, Tobi en Vinish. Onder leiding van Dames 6-speelster Figen spelen ze iedere maand een toernooi bij een van de volleybalverenigingen in de buurt. Nadat ze eerste al het eerste en het derde toernooi wisten te winnen, lukte dat ook afgelopen zaterdag in Zoetermeer waar Zovoc het toernooi huisveste.

De eerste wedstrijd werd tegen Inter Rijswijk N5-4 gespeeld. Onze mini’s waren direct scherp en openden de wedstrijd met een 13-4 score en een 1-0 voorsprong. De tweede set kwam Inter Rijswijk terug, maar toen ze zoemer ging stond het 14-10 voor Sovicos en daarmee is de eerste 2-0 overwinning binnen!

In de tweede wedstrijd mocht Sovicos aantreden tegen Zovoc N5-7, een geduchte tegenstander zo bleek, want de eerste set gaat met 11-21 verloren. Maar onze jongsten gaven zich niet gewonnen en vochten zich knap terug in de tweede set. Het werd 19-8 voor Sovicos en daarmee een 1-1 gelijkspel. Op naar de volgende wedstrijd!

Die werd gespeeld tegen Zovoc N5-6, wederom een lastige tegenstander, maar Sovicos liet zich niet gek maken. Tot het einde van de eerste set bleef het enorm spannend en kwam niemand als winnaar uit de bus: 15-15 gelijk. De tweede set kwam Sovicos meer in haar spel en bouwde de voorsprong uit naar 18-10 en daarmee gaat de winst naar onze mini’s!

De laatste wedstrijd werd wederom tegen Inter Rijswijk N5-4 gespeeld. Inzet: de poulewinst voor Sovicos en dat kan soms nog weleens voor spanning zorgen, maar daar gingen de CMV-ers goed mee om. Met 19-9 en 18-6 als setuitslagen stijgt Sovicos naar de eerste plek met 1 punt meer dan Zovoc N5-7! Gefeliciteerd Laksh, Manuel, Mehaat en Tobi!