Heren 1 ondanks setverlies nog altijd op koers voor de titel

UPDATE: Door het 3-1 verlies van Kalinko vandaag is Heren 1 officieel Kampioen geworden in de 1e Klasse! Gefeliciteerd mannen!

Het was vrijdag weer een drukte van jewelste in de Steenwijklaan. Eerst speeldag 1 van 4 van het Haagse Middelbare Scholentoernooi. Vervolgens volle bak met 8 wedstrijden. Heren 1 mocht eindelijk weer eens in eigen huis aantreden en deed dat tegen Aspasia uit Koudekerk a/d Rijn.

De eerste set begonnen we direct sterk. Serverend wisten we de bezoekers goed onder druk te zetten en dat leverde een comfortabele 16-10 voorsprong op. Aan het einde van de set maakten we nog wat eigen domme foutjes, maar Aspasia kon het tij niet keren en zo ging de set naar Sovicos met 25-18.

Set nummer twee begon stroef. Aspasia was duidelijk niet gekomen om met lege handen weg te gaan en wist een brutale 5-2 voorsprong te nemen. Maar gelukkig stond de equipe van Iwan snel op en strooide met killblocks en hard ingeslagen ballen. De set eindigt uiteindelijk in een 25-17 overwinning en een 2-0 voorsprong in sets.

Ook de derde set begonnen we stroef. Aspasia wisselde enkele lange mensen erin om de aanval kracht en lengte bij te zetten en dat werkte. Sovicos kwam niet uit de hoge service-druk en harde diagonaal geslagen ballen vandaan. Wissels mochten niet meer baten en zo ging de set vrij kansloos verloren met 14-25.

We moesten dus nog even aan de bak in de vierde set, want iedere set die je nu weggeeft moet je volgende wedstrijd extra winnen om kampioen te zijn. Met die gedachte gingen we vol de laatste set in en met veel energie, strijdlust en power! Sovicos begon sterk en nam een voorsprong van 4 punten, maar vlakbij de 20 kwam Aspasia bijna op gelijke hoogte: 20-19. Maar dankzij sterke services, goed verdedigingswerk en wat geluk pakten we de vierde set met 25-20 en wonnen daarmee de wedstrijd met 3-1.

Ondanks het verloren setje zijn we nog steeds op koers om volgende wedstrijd, om 20:45 uit bij Kalinko, het kampioenschap binnen te halen. Echter zijn we nog wel deels afhankelijk van het resultaat van Kalinko bij SKC vandaag (zaterdag 16 maart). Iedere set die Kalinko verliest, is een set minder die wij moeten winnen. Technisch is het zelfs mogelijk dat we vandaag al kampioen zijn. Maar dan moet Kalinko dus verliezen met 3-2, 3-1 of 4-0. Daar gaan we nog maar even niet vanuit!

De huidige top-5 in de 1e Klasse:

  1. Sovicos 1 met 90 punten uit 19 wedstrijden
  2. Kalinko 2 met 72 punten uit 18 wedstrijden
  3. GSC Haaglanden 2 met 51 punten uit 18 wedstrijden
  4. Leython DC 3 met 50 punten uit 18 wedstrijden
  5. Scarabee 1 met 47 punten uit 19 wedstrijden

Resterend programma:

  • Vrijdag 22 maart: 20:45 Kalinko 2 vs Sovicos 1 (Sporthal Houtrust, Den Haag)
  • Vrijdag 5 april: 21:30 Sovicos 1 vs Inter Rijswijk 5 (Sporthal Steenwijklaan, Den Haag)
  • Zaterdag 13 april: 16:00 GSC Haaglanden 2 vs Sovicos 1 (Sporthal De Fluit, Leidschendam)