Heren 1 vernederd concurrent Aspasia

Met een complete en bijna volledig fitte selectie mochten de Heren van 1 vrijdagavond 10 januari in eigen huis aantreden tegen concurrent Aspasia. De wedstrijd tussen de nummer 2 (Sovicos) en nummer 3 (Aspasia) werd op voorhand als een belangrijke en zeer spannende te worden gezien. Publiek stroomde dan ook massaal toe naar Sporthal Steenwijklaan waar geen parkeerplekje meer te vinden was.

Coach Iwan koos is set 1 voor de meest fitte opstelling, met Martin en Thomas op de passer/loper positie, Steven en Jord op midden, Peter als spelverdeler en Hessel als diagonaal. Met Matthijs als libero kon er worden begonnen aan de wedstrijd!

De start van de eerste set begon aan beide kanten wat rommelig. De eerste wedstrijd, zo snel na de vakantie, was duidelijk nog even wennen, maar al snel wist Sovicos een gaatje te slaan en met de hoge service-druk en harde smashes gaat de eerste set naar de thuisploeg: 25-19.

De tweede en de derde set verlopen vrijwel identiek aan de eerste: een rommelig begin, halverwege een gaatje slaan, dan 3/4 foutjes achter elkaar dat de spanning nog enigszins terugbrengt, maar Sovicos blijft de baas is eigen huis: beide sets worden gewonnen met 25-18 en zo pakt de thuisploeg al direct de winst tegen concurrent Aspasia!

De vierde set is natuurlijk de bonus die je natuurlijk graag wilt winnen, ieder punt kan immers het verschil maken tussen een 1e, 2e of 3e plek, aan het eind van het seizoen. Halverwege is het echter Aspasia, directe concurrent om de tweede plaats, dat brutaal een kleine voorsprong pakt van 2 punten. Maar als het erop aankomt dan is het Sovicos dat, met de steun van het publiek, de volle winst pakt! In een enerverend einde van de set wordt het 25-22!

Niet alleen een zeer belangrijke overwinning vanwege de stand, maar ook qua spel hebben we laten zien dat ook de wisselspelers belangrijk zijn in het veld. De verschillen zijn klein, de motivatie is hoog en wie er ook in het veld staat, er wordt altijd keihard gestreden om elk punt. Dat maakt Heren 1 dit seizoen zeer sterk en bewonderenswaardig. Chapeau!

Geef hier onze heren een like en bekijk de foto’s van de wedstrijd!

Huidige top-5 in de Promotieklasse C:

  1. VVV Delta met 50 punten uit 12 wedstrijden
  2. Sovicos met 42 punten uit 12 wedstrijden
  3. VCS met 39 punten uit 12 wedstrijden
  4. Aspasia met 35 punten uit 12 wedstrijden
  5. Zovoc met 30 punten uit 12 wedstrijden

Op zaterdag 18 januari mag Heren 1 in Zoetermeer aantreden tegen de nummer 5, Zovoc Heren 1. In eigen huis ging Zovoc er met de winst vandoor (2-3) dus zullen onze heren ongetwijfeld gebrand zijn op revanche!