Het Belang van Vrijwilligers!

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van elke sportvereniging, inclusief Sovicos. Hun toewijding en inzet zijn essentieel om de vereniging draaiende te houden en te laten groeien. Zonder vrijwilligers zou het voor veel clubs onmogelijk zijn om te bestaan.

Maar waarom zijn vrijwilligers nu precies zo cruciaal?

 1. Organisatie en Administratie
  Vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse administratieve taken zoals ledenadministratie, teamindelingen en het beheren van de secretariële kant. Zonder deze essentiële taken zou de club niet goed kunnen functioneren.
 2. Wedstrijdzaken
  Het organiseren van wedstrijden, het regelen van scheidsrechters en het huren van sporthallen zijn taken die door vrijwilligers worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat wedstrijden soepel verlopen en sporters kunnen genieten van hun spel.
 3. Financieel Beheer
  Een solide financieel beheer is cruciaal voor de gezondheid van de club. Vrijwilligers, zoals de penningmeester, zorgen ervoor dat de financiën op orde zijn, waardoor de vereniging in staat is om te investeren in materiaal, faciliteiten en activiteiten.
 4. Coaching en Ondersteuning
  Trainers en coaches zijn essentieel voor de ontwikkeling en motivatie van de sporters. Zij bieden begeleiding en coaching, wat leidt tot betere prestaties en een sterkere teamgeest.
 5. Communicatie en Gemeenschapsgevoel
  Vrijwilligers in de redactie houden leden op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen. Daarnaast zorgen activiteitencommissies voor sociale evenementen die het gemeenschapsgevoel binnen de vereniging versterken.

Nieuwe Vrijwilligers bij Sovicos

Bij Sovicos zijn we trots op de nieuwe vrijwilligers die zich de afgelopen tijd hebben aangemeld. We verwelkomen nieuwe leden in de Activiteitencommissie (AC) en de Beachcommissie (BC), evenals een nieuwe ledenadministrateur, penningmeester en voorzitter. Hun inzet en enthousiasme zullen een positieve impact hebben op onze vereniging.

Doe Mee en Maak een Verschil!

Hoewel we al veel nieuwe vrijwilligers hebben verwelkomd, zijn we nog steeds op zoek naar meer helpende handen. We zoeken nog naar een nieuwe secretaris, redactieleden, jeugd TC-leden en trainers. Vrijwilligerswerk bij Sovicos biedt de kans om een verschil te maken, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en deel uit te maken van een hechte gemeenschap.

Help je komend seizoen mee?

Bekijk onze vacatures en meld je aan voor een van de openstaande functies. Deze zomer is het perfecte moment om rustig ingewerkt te worden, zodat je in het nieuwe seizoen goed voorbereid aan de slag kunt. Jouw inzet maakt een verschil en helpt ons om Sovicos een plek te maken waar iedereen met plezier en trots kan sporten.

Neem voor meer informatie contact op via bestuur@sovicos.nl. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons team van vrijwilligers!