Het scholentoernooi is gestart!

Op vrijdag 10 maart was de eerste wedstrijddag van het scholenvolleybaltoernooi. Vandaag was de voorronde voor de junioren mixteams én de docenten. Het eerste deel van het toernooi waren alle velden gevuld met junioren teams. Naarmate de rondes voorbij gingen werden de teams steeds beter en werden er mooie punten gescoord. De deelnemende scholen waren: Gymnasium Sorghvliet de Europese school, het Diamant College, het Hofstad Lyceum, Lyceum Ypenburg én de Franse school Lycée Français Vincent van Gogh.

De docententeams, die later op de middag speelde, werden langzaam compleet. Als enthousiaste kinderen stonden ze langs de kant te draaien en springen tot ze ook eindelijke mochten beginnen. Gymnasium Sorghvliet probeerden de tegenstander met mooie nieuwe schooltruien te imponeren. Of dat gelukt is?

Van beide poules gaan de vijf beste teams door naar de finale die op vrijdag 31 maart gespeeld zal gaan worden. Er waren 11 mixteams die over twee poules verdeeld waren. Van beide poules gingen er twee teams door naar de finale. De teams die in hun poules derde geworden waren, konden zich met het winnen van een kruisfinale ook plaatsen voor de finaledag.

Geen spannende kruisfinale, wel een verrassende…

In de kruisfinale moest Sorghvliet 2 het opnemen tegen Sorghvliet 4. Het was geen spannende wedstrijd, één van de teams was namelijk al naar huis 😉 De Europese school, het Hofstad Lyceum, het Diamant college én lyceum Ypenburg hebben zich ook voor de finale geplaatst. 

Docenten strijden om finaleplaats

Bij de docenten werd er zeer fanatiek gespeeld! Er deden vier docententeams mee en het was duidelijk te zien dat er volleybal ervaring was. De docenten wilden graag winnen en er werd niet ingehouden met serveren. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

Ook bij de docenten gaan er vijf teams door, en die vijfde plek is alweer opgevuld voor de finaledag!

Op 17 maart spelen de meisjes 15+, op 24 maart de jongens 15+ en op 31 april zijn de finales. Meer weten? Klik hier!

Groeten, Rachel & Gert (scholentoernooi organisatoren)

ps. voor volgend jaar zoeken we een vervanger voor Gert. Benieuwd wat zijn vrijwilligersfunctie inhoudt? Klik dan hier!