Hoe overleven onze leden zonder volleybal

Nu de wedstrijden afgelast zijn, we geen trainingen meer hebben én de kantine in de Steenwijklaan er stilletjes bij staat hebben we tijd over. Ik ben dus wel benieuwd wat de Sovicossers doen nu er niet meer gevolleybald wordt. Is er nog leven zonder volleybal?

In dit eerste deel ga ik langs bij Dames 3, Heren 5 én zelfs de grens over en vroeg ik een aantal Sovicossers hoe zij de crisistijd doorkomen.

Anne José uit Dames 3 en Joël uit Heren 4 werken allebei vanuit huis.

Tijdens de corona crisis zijn we allebei thuis aan het werk. Voor mij, Anne José, is daardoor niet veel veranderd, behalve de huisbezoeken die niet doorgaan werkte ik thuis of op kantoor. Maar mijn lieve mannetje werkt nu ook thuis dus we moeten creatief zijn! Daarom maken we elke dag een muurtje op de tafel, zodat we elkaars hoofd nog willen zien aan het einde van deze corona crisis.

Yvonne uit Dames 3 werkt op een nu wel heel verlaten school.

Ik werk me helemaal suf om het afstandsonderwijs zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. En de rest is nogal saai. Gelukkig fiets ik nog ongeveer 150 km per week naar school en voor mantelzorgactiviteiten. Conditie is dus nog wel goed. En mijn knieën voelen nu ook weer een stuk beter 🤪

Theo uit Heren 5 zorgt voor een fijne afwisseling.

Overdag ben ik “gewoon” aan het werk. Met korte strandwandelingen probeer ik de conditie een beetje op peil te houden en verder doe ik lekker wat spelletjes.

Rob uit Heren 5 zorgt in ieder geval dat hij in vorm blijft.

De aanvoerder van Heren 5 blíjft in training. Ps. warming up al achter de rug. Verder pak ik er nu wat vaker een puzzel bij.

René, ook uit Heren 5, is op een andere manier sportief bezig

Ik ben gewoon aan het werk, soms thuis en soms op kantoor. Op volleybalgebied probeer ik de 6e set in ere te houden 😜

En ja hoor, ook onze Nieuw-Zeelandgangers lieten van zich horen.

Vlieg je de halve wereld over om het covid-19 virus te ontlopen… haalt het je in. 

Ook wij (Niek, voormalig H1, en Milou, voormalig D2) zitten inmiddels in lockdown in Nieuw-Zeeland. Ondanks de beperkingen in bewegingsvrijheid proberen we er het beste van te maken! Gelukkig hebben we een gesigneerde volleybal en elkaar (Milou ramt inmiddels met aardig wat vuur een aanvalletje richting Niek, en Niek heeft daarintegen een TOP-conditie van achter alle ongecoördineerde aanvalspogingen van Milou aan te rennen). Verder ontdekken we er lustig op los – geen wandelpad of lagoon in de omgeving is ons onbekend. En in onze overige uurtjes missen we Sovicos & haar leden natuurlijk heel erg! Liefs en zonnige groetjes uit Nieuw-Zeeland, Niek & Milou

Wat doe jij nu er geen trainingen & wedstrijden zijn?

Laat het me weten en stuur me een mailtje!