Hoe overleven onze leden zonder volleybal – deel 3

Nu de wedstrijden afgelast zijn, we geen trainingen meer hebben én de kantine in de Steenwijklaan er stilletjes bij staat hebben we tijd over. Ik ben dus wel benieuwd wat de Sovicossers doen nu er niet meer gevolleybald wordt. Is er nog leven zonder volleybal? 

In deel 3 van ‘hoe overleven onze leden zonder volleybal’ breng ik een bezoekje aan Dames 1 & 2, check ik hoe een beachvolleybalster een carrière switch heeft gemaakt & ga ik langs op de IC!

Brenda, onze beachvolleybal topper, heeft een carrière switch gemaakt.

Ik ben door de Corona-crisis genoodzaakt om een carrière switch te maken: van leerkracht naar influencer! Met een eigen YouTubekanaal en een speciale Instagram heb ik contact met alle leerlingen en kan ik hen instructie geven. Ik voel me al echt een ‘BrendaTutorials’! 

Verder neem ik vooral tijd om te relaxen, daar kom ik in het ‘gewone leven’ namelijk te weinig aan toe. Mijn ieniemienie balkonnetje (op het zuiden!) heb ik omgetoverd tot lounge, waar ik dagelijks heel hard werk aan een zongebruinde huid. 

Om fit te ‘blijven’ (lees: worden) ga ik surfen wanneer er ook maar een beetje golven zijn. Nu ben ik niet meer afhankelijk van de weekenden, dus kan ik gaan wanneer ik wil! Met mijn gigantische plank durft niemand in mijn buurt te komen en het water is voor veel mensen nog veel te koud, dus met die 1,5 meter zit het wel goed!

Variatie is key bij Lisa, uit Dames 2.

Wat ik sowieso prettig vind, corona of niet, is variatie in mn sportactiviteiten. Naast volleybal liep ik regelmatig hard en ging ik naar de sportschool. Die eerste en laatste zijn natuurlijk weggevallen, maar dat betekent voor mij niet dat ik alleen ga hardlopen. Zo probeer ik elke dag te wandelen. Alleen of met, bijvoorbeeld, de buurman. In de avonduren stap ik regelmatig op de fiets om dan heel chill, met een muziekje in, door de stad te cruisen. Dan ben ik zo weer anderhalf uur verder.

Daarnaast de wel bekende thuis-work outs, waar ik gemiddeld 3x in een sessie overlijd, maar me daarna wel een powervrouw voel haha!

En dan dus afgelopen week de eerste spontane 1 op 1 volleybal sessie met Jan op het Malieveld! Kortom, VARIATIE is voor mij wel echt het toverwoord 😄

Een keukenmachine houdt Senna, uit Dames 1, van de straat.

Wat ik zoal doe in deze coronacrisis is genieten van een rustige A4 wanneer ik naar werk rijd. Werk in de psychiatrie gaat uiteraard gewoon door, maar ook veel op afstand en via beeldbellen.

Daarnaast sport ik zo’n 4 a 5 keer per week om fit te blijven en sturen we in de Dames 1 app foto’s van onze bezweette hoofden als bewijs en motivatie. (Zie onderstaande foto als bewijs 😉 )

Verder geniet ik in de tuin van de zon en zijn we flink aan het bakken geslagen met onze nieuwe keukenmachine.

Zelfs op de IC blijven Robert uit Heren 4 en Leandra uit Dames 5 in topvorm.

Thuiswerken zit er niet voor iedereen in. De IC is natuurlijk serieus werk, maar we vinden voldoende mogelijkheden voor een lolletje. Groetjes Robert en Leandra

Wat doe jij nu er geen trainingen & wedstrijden zijn?

Laat het me weten en stuur me een mailtje!