Meld je aan voor zitvolleybaldemonstraties tijdens de Invictus Games

Van 9 tot en met 16 mei 2020 vinden in het Zuiderpark de vijfde Editie van de Invictus Games plaats. Dit is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben. 
De openingseditie van de Spelen werd in september 2014 gehouden in Londen. De Hertog van Sussex, prins Harry, is de beschermheer van de Games. Samen met het organiserend comité hoopte hij dat de eerste Invictus Games het begin zouden zijn van ‘The Invictus Story’ en dat ook andere steden buiten het Verenigd Koninkrijk het evenement in de jaren erna wilden organiseren. Sindsdien werd het grootschalige sportevenement, met 500 deelnemers uit 19 landen, gehouden in Orlando (VS, 2016), Toronto (Canada, 2017) en Sydney (Australië, 2018). 
Deze vijfde editie van de Games, het eerste lustrum, en de activiteiten er omheen zijn gekoppeld aan de viering van 75 jaar bevrijding van Nederland in 2020. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is erevoorzitter van de Invictus Games in Den Haag.

Eén van de sporten die zal worden beoefend is het zitvolleybal, waaraan ook de Nederlandse afvaardiging zal meedoen. De zitvolleybalwedstrijden vinden op 10 en 11 mei in de Sportcampus plaats.

Namens de organisatie van de Invictus Games, de gemeente Den Haag en de NeVoBo zijn Sovicos en Kameleon gevraagd om hun medewerking aan het bovenstaande evenement te verlenen door een aantal zitvolleybaldemonstraties op het mobiele zitvolleybalveld van de NeVoBo te verzorgen in het kader van de side-events. Deze vinden plaats op: Zondag 10 mei van 12.00-14.00 uur, Maandag 11 mei van 18.00-20.00 uur en Dinsdag 12 mei clinics van 18.00-20.00 uur.
Uiteraard gaan de leden van het zitvolleybalgroepje Sovicos/Kameleon hiermee aan de slag, maar om ook echt demonstratiewedstrijdjes te kunnen verzorgen hebben wij meer mensen nodig, die willen aanschuiven, zodat we partijtjes kunnen spelen van minimaal vier tegen vier personen. Heb je zin en tijd om één of meerdere keren aan te schuiven, dan kun je je aanmelden bij Yvonne Nieuwmans: mondeling, of via mail (larsyvon@live.nl) of via What’sApp (0610775047). We zien jullie deelname met veel plezier tegemoet.

Yvonne Nieuwmans