Laat je spieren los en je stijfheid wegmasseren door Roland

This post is also available in: Engels

Eerder spraken we al af met Dick, maar dit keer vragen we de hemd van Roland’s lijf! Want we willen natuurlijk alles weten over onze masseur. Dus, op een woensdag voordat we zelf lekker los gemasseerd worden vragen we Roland hoe hij bij ons terecht is gekomen.

“Op aanraden van Dick kwam ik in contact met Sovicos. Ik vervang hem wanneer hij er niet is en dat is zo’n vier keer per jaar”. En dat vindt hij hartstikke leuk om te doen. “Het is een hele gezellige vereniging en vooral de dankbaarheid van de mensen die langskomen motiveert me. Het geeft me een goed gevoel de Sovicossers te kunnen helpen.” 

Kijk, dat horen we graag! Nu eens even terug naar Roland zelf, want wat doet hij als hij niet bij Sovicos masseert? 

Overdag werkt Roland als cyber security specialist in de IT. Daarnaast werkt hij al ruim 30 jaar als sportmasseur. Dat is hij ooit als hobby begonnen maar van het een kwam het ander. Vaak doet hij dit werk bij evenementen zoals de Roparun of de Rotterdam marathon. 

Wat houdt dat precies in? “Ik masseer mensen zowel ontspannend ná als stimulerend vóór de training. Daarnaast geef ik adviezen bij bijvoorbeeld kleine blessures, af en toe voeding en regelmatig over de schoenen die men draagt.” Schoenen zijn natuurlijk superbelangrijk bij volleybal, dus heb je last van je grote of kleine teen, je knieën misschien, of heb je nou gewoon een vraag over de schoenen die je wilt kopen? Roland is your man. 

Maar bij de massages gaat het natuurlijk vooral over het los masseren van stijve spieren en soms gaat hij iets verder bij lichte blessures. “Maar,” zegt Roland “we houden ons meer bezig met de gezonde sporter. Bij pittige blessures verwijzen we mensen door naar de fysiotherapeut.” 

We weten natuurlijk dat een massage lekker voelt, maar waarom is het eigenlijk zo goed voor ons? “Het is met name goed om de spieren even los te maken. Maar, naast de warming up is een stimulerende massage ook goed om de spieren warm te masseren. En ná de training is het natuurlijk goed voor het afvoeren van de afvalstoffen zodat de kans op spierpijn verminderd. Kom dus niet alleen langs als je blessures hebt.” Wil je meer weten over waarom een (sport)massage goed voor je is? Lees het in deze blog.

Het is voor ons tijd om zelf een lekkere massage te ondergaan, maar we stellen Roland nog één vraag: Wat zou je tegen leden willen zeggen die nog nooit een sportmassage hebben geboekt?

“Probeer het gewoon een keertje. Ervaar het eens! Probeer bijvoorbeeld eens een massage vóór en ná de training. Dat is een wereld van verschil, echt waar.”

Wij gaan graag op onderzoek. Jij ook? Boek dan nu je plekje!