Laat ons niet zitten en schuif aan

Beste (ex-)Sovicossers,

Als je regelmatig onze website bezoekt, heb je waarschijnlijk wel gezien dat Sovicos ook zitvolleybal aanbiedt: een snel en dynamisch spelletje dat door sporters met en zonder (tijdelijk) lichamelijke beperking samen kan worden gespeeld. De afgelopen maanden hebben er alweer de nodige zitvolleybaltrainingen in de Sportcampus op de maandagavond in Gymzaal C plaatsgevonden. Het enige probleem is dat ons trainingsgroepje de laatste tijd door de nodige blessures wordt geteisterd, waardoor we vaak maar met heel weinig kunnen trainen of zelfs in het ergste geval de training moeten laten vervallen. En dat is natuurlijk hartstikke jammer!!

De oplossing voor dit probleem is eigenlijk heel eenvoudig! Sovicossers die een keertje extra willen trainen, kunnen gewoon op de maandag tussen 20.00 en 21.00 uur bij ons aanschuiven! Dan is er meteen sprake van een win-winsituatie: voor jezelf door je behendigheid, techniek, lenigheid en reactievermogen te verbeteren en voor de zitvolleyballers door een volwaardige training mogelijk te maken!

Kortom, laat het er niet bij zitten en kom met ons meedoen. Geef uiterlijk op maandagmiddag rond 16.00 uur via What’sApp aan bij Yvonne Nieuwmans (06-10775047) of je aanschuift (introducés mag je uiteraard ook meenemen) en je bent van harte welkom.

En mocht het zitvolleybalvirus je dan echt raken, zoals al veel staande volleyballers is overkomen bij bijvoorbeeld de volleybalverenigingen Zaanstad en Spaarnestad, dan is er ook de mogelijkheid om mee te doen aan een toernooi dat door de NeVoBo wordt georganiseerd. Voor velen van ons de ideale gelegenheid om eens op eerste divisie niveau te kunnen acteren!

De boodschap is duidelijk: laat ons niet zitten en schuif aan!

Merlene, Gonny, Ria, Tanja, Souhela en Yvonne

Wat elke staande volleyballer moet weten als hij/zij gaat zitvolleyballen!

Verreweg de meeste regels zijn bij het zitvolleybal hetzelfde als die bij het staand volleybal. Maar er zijn enkele uitzonderingen:

  • De hoofdregel is: tijdens het spelen van de bal: “Kont op de grond!” (spelen tijdens buik- of zijligging is ook toegestaan)
  • Service van de tegenstander mag worden geblokkeerd (heerlijk voor de senioren onder ons die in het vorig millenium daar heel goed in waren aan het net!)
  • Dubbelfout bij aanhoudend blok van beide partijen, waarbij de bal geklemd zit tussen de twee blokkeringen in.
  • Bij service mag je met de benen in het veld zijn, zolang je achterwerk maar achter de lijn is.

Ter inspiratie: finale zitvolleybal dames tijdens het WK Zitvolleybal (november 2022)