Maak kennis met… Jan!

IMG_20190612_153743__01

Sovicos kent vele onmisbare vrijwilligers: leden die zich keihard inzetten voor onze mooie Haagse club. Volgend jaar bestaan we al 70 jaar! Om elkaar wat beter te leren kennen gaan we het komende jaar op bezoek bij onze vrijwilligers voor een praatje. Vandaag maak je kennis met Jan!

 • Hoelang speel je al volleybal?

In totaal 12 jaar volleybal, 2 jaar volleybal gespeeld in Kloosterhaar, en ik ben nu zo’n 9 a 10 jaar lid van Sovicos

 • Wat is de reden dat je bent begonnen met volleybal?

In het dorp waar ik woonde hadden we elk jaar een straatvolleybal toernooi en kwam ik erachter dat ik het een leuke sport vond en het ook wel een beetje kon. Maar ik voetbalde 3 a 4 keer per week dus erbij kon niet echt. Nadat ik gestopt ben met voetbal ben ik begonnen met volleybal.

 • Ben je competitief?

Als ik speel dan wil ik winnen, dus zeker fanatiek. Wanneer ik als coach een team coach, kan ik het aardig naast mij leggen. Maar als ik als speler in het veld sta, wil ik gewoon winnen.

 • Hoe ben je bij Sovicos uitgekomen als vereniging?

De sponsor van 10 jaar geleden (Martin van de Velde) is een vriend. Dus toen ik aangaf dat ik weer wilde beginnen met volleyballen ben ik naar de instuiftrainingen van Sovicos gekomen en ik ben nooit meer weggegaan.

 • Zijn er taken die jij binnen de vereniging op je hebt genomen, zo niet zijn er dingen die leuk zou vinden om te doen?

Begonnen in het barteam (dit was destijds geen teamtaak maar een groep van leden die de bardienst draaiden) waarna ik na 1 jaar de barplanner was en ik het rooster indeelde.

Daarnaast ben ik trainer en coach geweest van meisjes C en de laatste jaren vooral van verschillende 4e klasse damesteams.

Ik heb 4 jaar (2013 – 2017) in het bestuur gezeten voor Jeugdzaken en sinds vorig seizoen zit ik in de TC.

 • Wat zijn je hobby’s naast volleybal?

Ik vind het heerlijk om te fietsen of na beachvolleyballen lekker op het terras een biertje te drinken (dat biertje kan echt overal worden gedronken). Met vrienden en familie op een terrasje, uit eten of dansen (natuurlijk in de Paap!!!). Verder lees ik graag, maar kom ik daar alleen aan toe als ik op vakantie ben.

 • Wat doe je voor werk?

Ik ben software ontwikkelaar en ‘people’ manager. Ik zit in de detachering en doe langlopende opdrachten bij klanten. Ik werk op dit moment in Almere en vind het geen probleem om auto te rijden. Als People manager begeleid ik 10 collega’s, wat fijn is voor de afwisseling.

 • Wat zijn je ambities?

Genieten van het leven, en een goede balans vinden tussen werk, vrienden en familie. De 1e stap is reeds gezet door minder te gaan werken maar nog minder werken en misschien wat dichter bij huis zou ook al veel schelen!

 • Hoe relax je na een lange dag werken?

Op het strand heerlijk een terrasje pakken is favoriet.

 • Waarvan zouden je vrienden zeggen; “Dat is echt iets voor jou”?

Met een biertje in de hand dansend in de Paap. Beachvolleyballend op het strand.

 • Wat vind je een irritante gewoonte van andere mensen?

Mensen die negatief zijn, mensen die in problemen denken in plaats van mogelijkheden. En mensen die alleen aan zichzelf denken vind ik zeer irritant. En alle yellen van Punch.

 • Zijn er nog tips die je hebt voor de vereniging?

Velen handen maken licht werk, als iedereen iets voor de vereniging doet (hoe klein dat ook is) dan blijft Sovicos nog decennia de leukste vereniging!

Een goede combinatie vinden tussen beach en indoor, afgelopen seizoen was dit al zeker meer het geval doordat de beachvolleyballers al vrij regelmatig in de zaal te vinden waren maar andersom zijn de indoor volleyballers ook bij de beach welkom!

 •  Wie zou jij willen dat de volgende keer wordt geïnterviewd?

Laurien