Maak kennis met… Karen!

IMG-20191028-WA0002

Sovicos kent vele onmisbare vrijwilligers: leden die zich keihard inzetten voor onze mooie Haagse club. Volgend jaar bestaan we al 70 jaar! Om elkaar wat beter te leren kennen gaan we iedere maand op bezoek bij onze vrijwilligers voor een praatje. Vandaag maak je kennis met Karen! Karen is speelster van Sovicos dames 4 en in dit interview kom je uiteraard meer over haar te weten. Wil je nog meer vragen aan Karen? Spreek deze chille chick gewoon even aan als je haar ziet lopen 🙂

 • Hoelang volleybal je al?

Ik heb vroeger in Sambeek (Noord-Brabant), waar ik vandaan kom, bij Avance in de jeugd gespeeld en ben uiteindelijk in dames 1/2 beland. Ik begon ooit doordat mijn zes jaar oudere zus een volleybal trainersopleiding had gedaan en mijn vader volleybalde ook, maar ik ben uiteindelijk gestopt omdat er vanuit de vereniging te veel gepushed werd om betere prestaties te behalen. Nu speel ik al een jaar bij Sovicos en ben ik helemaal op m’n plek hier.

 • Wat is de reden dat je bent begonnen met volleybal?

Zoals ik al zei, toen ik klein was ben ik er automatisch zo ingerold, maar bij Sovicos ben ik begonnen nadat ik vanuit Noord-Brabant anderhalf jaar geleden naar Den Haag kwam. Ik wilde graag nieuwe mensen leren kennen en kwam, gewoon via Google, bij Sovicos uit. Dat was het dichtstbij, haha! Inmiddels heb ik al aardig wat nieuwe vrienden gemaakt, met Carly en Lotte uit m’n team klikte het bijvoorbeeld meteen goed.

 • Ben je competitief?

Ik ga het liefst wel voor de winst ja, en raak zeker gestresst als het de verkeerde kant op gaat qua stand. Ik wil er gewoon het maximale uithalen; tegen een (te) goede tegenstander kun je ook wel mooi trainen, ondanks dat je klop krijgt, maar winnen blijft natuurlijk het mooist, dat moge duidelijk zijn.

 • Wat is je geheime wapen in het veld?

Als iedereen denkt dat die bal al op de grond ligt zit ik er gewoon nog onder. Ik verras hiermee zowel teamgenoot als tegenstander. Daarnaast kan ik ook best hard slaan, als de set lekker komt tenminste.

 • Wat zijn je ambities?

In volleybal wil ik groeien met een team. Teamgenoten met dezelfde drive bij elkaar en knallen!

 • Zijn er taken die jij binnen Sovicos op je hebt genomen?

Jazeker, ik ben sinds kort Bestuurslid Verenigingszaken. Wat het inhoudt? Feestjes organiseren 😀 Haha, maar dat niet alleen hoor, ik wil ook graag de goede band met HKV onderhouden. Verder ben ik nog een beetje zoekende qua werkzaamheden eigenlijk, maar kom er met de tijd steeds meer achter waar mijn inzet nodig is.

 • Heb je nog tips voor de vereniging?

Er gebeuren leuke dingen bij Sovicos en dat mag gezien worden. Ik denk dat het slim is om nog iets meer jongeren aan te spreken via social media. Ons Instagram account mag nog actiever gebruikt worden, dat spreekt toch iets meer aan.

Het bestuur mag wat mij betreft ook iets opener zijn naar de vereniging toe. Het is toch altijd een beetje vaag wat er allemaal gebeurt achter de schermen. Dus ik wil in het bestuur iets meer aansturen op rondvragen naar behoeftes binnen de club en laten zien waar we mee bezig zijn.

 • Wat zijn je hobby’s naast volleybal?

Ik heb in Noord-Brabant een superlief hondje en ik ben tante van de kinderen van mijn zus, dat wil zeggen dat ik dus genoeg te doen heb in m’n vrije tijd; met de trein op en neer naar m’n lievelingen om leuke dingen mee te doen. Als ik in Den Haag blijf ga ik regelmatig een drankje doen. Ik werk ook in de horecabranche en ben altijd benieuwd naar nieuwe restaurantjes om te ontdekken in Den Haag.

 • Zou je terug willen naar Noord-Brabant?

Ik denk dat ik in de toekomst eerst nog zal gaan reizen. Ik ben in principe niet erg gebonden aan Den Haag, hoewel ik sociaal gezien natuurlijk wel steeds meer hier m’n plek heb, maar ik sluit niet uit dat ik ooit weer terugga naar Noord-Brabant. Ik zou dan wel in de stad gaan wonen, want ik houd onwijs van de bedrijvigheid daar. Ik ben een familiemens, heb een zus en twee broers en ik denk dat ik het ook fijn zou vinden om weer wat dichter bij mijn familie te wonen.

 • Wat doe je voor werk?

Ik werk voor Smokey Goodness en Black Smoke, een cateringbedrijf en restaurant in Rotterdam. Ze doen van alles wat te maken heeft met eten bereiden met behulp van vuur en rook. Nee, dit is dus niet alleen maar barbecueën. Ik heb eerst een tijdje meegewerkt op de vloer, maar heb nu meer een ‘9 tot 5 baan’ op kantoor waar ik onder andere de evenementen regel.

 • Hoe relax je na een lange dag werken

Als ik uit m’n werk kom ga ik het liefst lekker koken en dan een serie bingewatchen (ook standaard op zondag). Doordeweeks kijk ik andere programma’s, zoals Chateau Meiland (aanrader).

 • Waarvan zouden je vrienden zeggen; “Dat is echt iets voor jou”?

Reizen en ik drink graag van alles, ook wel eens gewoon door elkaar! Ik houd van alle soorten drank. Ja hallo, ik werk in de horeca. Je moet toch weten wat er op de markt is en wat je verkoopt 😉

 • Wat vind je een irritante gewoonte van andere mensen?

Smakken tijdens het eten, vre-se-lijk!!!!!! Ook oneerlijk zijn, ik kan zo slecht tegen liegen. Ben jij altijd eerlijk dan? Ja, eigenlijk wel. Meestal is trouwens ook wel aan mijn gezicht af te lezen wat ik bedoel of ervan vind.

 • Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vind Sovicos gewoon heel leuk. Blij dat ik hier terecht ben gekomen!

 • Wie is de volgende die we mogen interviewen?

Ik zou graag wat meer te weten willen komen over Maura, die is net bij Sovicos gekomen en heeft meteen een bestuursfunctie op zich genomen. Het lijkt mij dus erg leuk als mensen weten wie het is en wat ze doet.