Maak kennis met… Laurien!

Schermafbeelding-2019-09-05-om-14.00.11

Sovicos kent vele onmisbare vrijwilligers: leden die zich keihard inzetten voor onze mooie Haagse club. Volgend jaar bestaan we al 70 jaar! Om elkaar wat beter te leren kennen gaan we het komende jaar op bezoek bij onze vrijwilligers voor een praatje. Vandaag maak je kennis met Laurien!

 • Hoe lang speel je al volleybal?

Eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren. Mijn vader was (en is nog steeds) volleybaltrainer en bij gebrek aan een oppas werd ik volgens mij gewoon in een maxi cosi in de zaal gezet. Op een gegeven moment ga je dan in het toestelhok of naast het veld spelen en uiteindelijk ging ik meetrainen met de groep. Ik turnde tegelijkertijd ook op een aardig niveau, maar ben gestopt vanwege een rugblessure. Toen ben ik gaan judoën om af te trainen en ben nog steeds ernaast blijven volleyballen; altijd “voor erbij” dus, maar uiteindelijk bleef toch alleen volleybal over. Tijdens mijn studie ben ik ook daarmee gestopt. Na die tijd zag ik een baan als jeugdsportcoördinator bij Kalinko, wat me erg leuk leek, maar ik had een tijd in het buitenland gepland. Toen ik terugkwam zag ik dezelfde functie bij Sovicos. Twee weken later was ik in dienst en ben nog altijd blij om hoe het is gelopen! Ik heb hier namelijk mijn huidige vriend leren kennen en ben natuurlijk terecht gekomen bij de gezelligste club van de omgeving met al die lieve, leuke mede-leden.”

In eerste instantie gaf ik alleen training en lessen op school, maar ben al snel mee gaan trainen met Dames 5 in de Transvaalhal. Bij dames 2 hadden ze een paar keer een invaller nodig en het volgende seizoen werd ik gevraagd om voor het echie competitie te gaan spelen. Ik denk dat dit inmiddels mijn zesde seizoen is bij Sovicos.

 • Wat is de reden dat je bent begonnen met volleybal?

Het is genetisch bepaald vrees ik.

 • Ben je competitief?

Ja, mega! Ik houd van winnen, maar niet ten koste van alles hoor.

 • Zijn er taken die jij binnen de vereniging op je hebt genomen, zo niet zijn er dingen die leuk zou vinden om te doen?

Ik hield me als jeugdsportcoördinator bezig met alles wat met de jeugd te maken heeft, maar ben vorig jaar gestopt. Nu organiseer ik jaarlijks nog steeds het basisscholentoernooi en ik zit in de jubileum commissie.

 • Wat zijn je hobby’s naast volleybal?

Ik vind het leuk om te knutselen achter de naaimachine. Het leukste vind ik herstelwerk. Ook houd ik wel van een feestje; veel dansen, lekker ouwenelen en een drankje doen. Met mijn zus loop ik door heel het land Urban Trails, dat zijn “fun runs” waarbij we meer selfies maken dan ‘runnen’, maar goed, er wordt (gelukkig) toch geen tijd geregistreerd.

 • Wat doe je voor werk?

Ik ben vier dagen in de week gymjuf op een basisschool in Rotterdam.

 • Wat zijn je ambities?

Ik ben heel erg tevreden met mijn leventje, ik heb zeker niets te klagen! Wat volleybal betreft zou ik het leuk vinden om met Dames 1 een stabiel team te vormen en bovenin in de promotieklasse mee te draaien, top 4 ofzo. Tsja.. ambities, ik leef gewoon met de dag denk ik.

 • Hoe relax je na een lange dag werken?

Ik chill op de bank, liefst in de zon, iets lekkers binnen handbereik, muziek aan en doe een tukkie. 

 • Waarvan zouden je vrienden zeggen; “Dat is echt iets voor jou”?

Eten, ik ben een lekkerbek en echt altijd aan het eten. Oh en ik sla uit enthousiasme vaak om me heen. Vooral aan de bar bij Sovicos maak ik slachtoffers.

 • Wat vind je een irritante gewoonte van andere mensen?

Hard ademen.. dat gesnuif… huuuuuuhhhhh! Ik word ook ongeduldig als mensen besluiteloos zijn of treuzelen.

 • Waar kunnen we je voor wakker maken?

Een potje Triviant, daar ben ik echt gek op. (Hoewel ik liever doorslaap)

 • Waar geniet jij van?

Ik ben tante van vier neefjes en een nichtje, altijd leuk om tijd met ze door te brengen. Ze wonen niet in de buurt, maar dat maakt het extra leuk om ze te zien.

Ik geniet trouwens ook enorm van kattenfilmpjes en andere dierenbloopers.

 • Zijn er nog tips die je hebt voor de vereniging?

Ik zou het leuk vinden als er verenigingsbreed gespecialiseerde trainingen georganiseerd worden, bijvoorbeeld een training voor alle spelverdelers of een training met nadruk op de serve o.i.d. Dan kun je aansluiten bij wat je leuk vindt of nodig hebt. Wat ook nog een keer terug mag komen is het Haags volleybal feestje met alle verenigingen in en rondom Den Haag.

 • Wie zou jij willen dat de volgende keer wordt geïnterviewd?

Lotte (D5)