Maak kennis met… Thijs!

Maak kennis met Thijs; dit supersportieve talent stroomde na de judomat razendsnel van meetrainer bij heren 5 door naar Heren 2 en traint nu zelfs ook aardig mee met heren 1. Hieronder lees je meer over deze vrolijke topper.

Eerst even de feiten op een rijtje:

Thijs is 25 jaar, is geboren in Zoetermeer en woont sinds 4 jaar in Den Haag. Hij heeft een oudere zus (2 jaar ouder) en een jongere (3 jaar verschil) en is natuurlijk de verkering van onze eigen dames 1 speelster Sarah!

Lees verder onder de foto.

Hoelang volleybal je al?

Dit is m’n tweede seizoen. Sarah en haar broers deden het al. Daarvoor heb ik 16 jaar op een aardig niveau gejudood. In verband met mijn opleiding tot gymleerkracht aan de Halo wilde ik iets minder blessuregevoeligs ernaast doen; ik ben eerst alleen gestopt met wedstrijdjudo, maar ben dus ook gaan volleyballen. (Inmiddels heeft Thijs wel een schouderblessure gehad, maar die was slechts indirect het gevolg van volleybal..) Ik geef nu alleen af en toe nog judotraining of coach soms.

Ik moest eerst even wennen aan het spelen van een teamsport, omdat je afhankelijk bent van anderen, zowel om te winnen als bij verlies natuurlijk. Bij judo heb je de uitkomst alleen aan jezelf te danken/wijten.

Ben je competitief?

Ja altijd, maar ik ben vooral van het oppeppen, dus ga niet lopen zeiken op m’n team als het niet lekker loopt.

De vraag aan jou van je voorganger (Rob) was: Ben je al klaar voor vrijwilligerswerk binnen Sovicos?

Momenteel ben ik vaste invalcoach van heren 4, dat zou ik graag blijven doen. Training geven etc vind ik mezelf nog te onervaren voor. Ik zou het supertof vinden als we op soviskireis zouden gaan, als daar akkoord mee gegaan wordt zou ik me daar graag mee bezig houden! Andere zaken sta ik nog niet voor open. 

Wat zijn je hobby’s naast volleybal?

Ik ga in het weekend regelmatig met Saar op stap in de stad, naar de sauna of bioscoop, van alles wat eigenlijk. We gaan ook ieder jaar op skivakantie.

Wat doe je voor werk?

Ik geef gymles op een basisschool in Zoetermeer, de Prinses Amaliaschool. Dat doe ik twee dagen in de week, daarnaast werk ik voor stichting Prodema met autistische kinderen. Ik geef persoonlijke begeleiding in wat zij op dat moment nodig hebben, bijvoorbeeld een juiste werkhouding op school. Zij geven aan wat hun leervraag is en ik help ze daarbij.

Wat zijn je ambities?

Qua werk zou ik wel meer in de sport willen doen. Topsporters begeleiden, of voor een sportbedrijf werken bijvoorbeeld.

Op volleybalgebied zou best in heren 1 willen spelen als midden of passer/loper. Een beetje killblockjes zetten, ik spring aardig hoog 😉

Hoe relax je na een lange dag werken?

Het meerendeel van de dagen zijn sportief, dan fitness of volleybal ik ter ontspanning. Ik vind het ook niet erg om te koken. Mijn topgerecht is tortellini met courgette en champignons. Het lekkerst is het natuurlijk met zelfgemaakte pasta en ik heb nog geen pastamachine, dus hierbij een interessante verjaardagstip voor 7 oktober 😉

(Misschien heeft de organisatie van het scholentoernooi geluk en wil hij zijn kunsten eens vertonen als Sovikok?)

Waarvan zouden je vrienden zeggen; “Dat is echt iets voor jou”?

Mij krijg je niet gek. Boos word ik echt nooit, ik geef gewoon m’n grens aan, of ga het “gevecht” aan door irritant terug te doen.

Vertel eens iets verrassends over jezelf..

Ik kan een aardig stukje piano spelen. Ik heb 10 jaar les gehad, maar ga niet op het station spelen ofzo hoor. Oh en ik ben een echte snoozer, ik wil ‘s ochtends 6 keer de wekker uitzetten voor ik eruit kom.

Zijn er nog tips die je hebt voor de vereniging?

Het niveauverschil tussen de herenteams is best groot. Vaker spelers die het aankunnen mee laten trainen met hogere/andere teams en verder wegwijs maken binnen de vereniging zou slim zijn.

De organisatie van de feestjes hoeft wat mij betreft niet door een specifiek team gedaan te worden, maar kan ook door afgevaardigden van verschillende teams gedaan worden.

En natuurlijk die eerdergenoemde skireis!

Wie is de volgende die we mogen interviewen?

Sem Geuze, heren 4

Mij vraag aan hem is: Hoe kunnen we jou meer betrekken bij Sovicos buiten het veld? We willen graag dat je meegaat naar het jubelweekend, feestjes in de kantine, etc.