Onze nieuwe gekwalificeerde V4 scheidsen

Naast het indelen van de scheidsen bij de thuiswedstrijden ben ik aan het begin van een seizoen altijd reuze benieuwd hoe het scheidsenbestand er weer uitziet. 

Zijn er nieuwe leden bijgekomen? Hoeveel mensen moet ik inlichten over het behalen van het spelregelbewijs? Zijn er genoeg uitfluiters beschikbaar en voor hoeveel team zijn er de zgn. code V4 scheidsen nodig. 

Dit seizoen zag dat laatste bestand er niet echt hoopvol uit. Enkele hoog spelende teams konden op te weinig of in het geheel niet bouwen op voldoende mensen die mochten fluiten.  

Aan de slag dus maar. Alles afwegend is de zondag uiteindelijk de meest geschikte dag om een cursus te organiseren. Daarbij gaat het niet zozeer over de spelregeltjes maar meer over de vraag hoe gedraag je je als scheidsrechter in wat afwijkende situaties. En hoewel iedereen in sportkleding bezig is om wat onderlinge wedstrijdjes te spelen; praten over situaties is veel belangrijker. 

Tijdens twee bijeenkomsten gingen onze toekomstige V4 scheidsrechters aan de slag. Lees hier het verslag.

Half december vonden er 2 bijeenkomsten plaats waarbij de “liefhebbers” aan de slag gingen. Het waren heel leuke bijeenkomsten met steeds opvallender situaties zoals het aanvragen van 5 time- outs, meer dan 6 wissels en er was soms sprake ook wat ‘agressief ‘gedrag door de ondersteunende acteurs. De reacties of juist het uitblijven ervan veroorzaakten vaak grappige situaties.  

Met ondersteuning van Firoz, Michael, Andre, Danique, Nicky en Lisa zijn we de volgende gekwalificeerde scheidsen rijker: 

Anouk M., Daniël, Danique, Ernst, Ilja, Ilse, Jan (ten H.), Jasper, Jesper, Juliska, Leandra, Lisanne, Melissa, Olivier, Paulien, Petra, Ralf, Romy, Sanne, Victoria en Yeremy. 

Daarnaast werd ook Velo geholpen en dat leverde die club 4 scheidsrechters op. 

Rob – scheidsrechtercoördinator