Ook Heren 1 kampioen

Het zat er al lang aan te komen en vorige week was het ook al een feit. Maar kampioen zijn voelt pas echt goed als je de schaal ook echt in je handen hebt. Vrijdag was het zo ver, uit bij Kalinko in Scheveningen.

Het werd een avond om nooit meer te vergeten. In de wedstrijd was er een hoofdrol weggelegd voor de scheidsrechter, maar zonder eerste aanvoerder Hessel in het veld, kwamen we tekort tegen Kalinko dat vrijwel alles meehad. Hoogtepunt van de avond was natuurlijk het vieren van het kampioenschap, zowel in Houtrust met champagne en confetti kanonnen, als in de versierde kantine aan de Steenwijklaan. Dat ze in Scheveningen maar even goed ‘We are the Champions’ van Queen konden horen.

De eerste set werd er overigens goed gespeeld, creëerden we veel servicedruk en stond de Sovicos-blokkering als een huis. Mede door wat eigen foutjes werd het nog spannend maar ging de set toch naar Sovicos met 23-25.

De tweede set werd slap begonnen. Eigen fouten resulteerden in een achterstand die we uiteindelijk niet meer te boven kwamen. Het werd 25-18 voor de thuisploeg en 1-1 in sets.

Ook de derde set was het Kalinko dat de punten maakte. De heren van Sovicos kregen geen grip op Kalinko dus het was duidelijk dat er ingegrepen moest worden. Peter kwam erin voor Folkwin en dat leek te werken. We kwamen goed terug tot 22-22 en zaten in een flow, maar die werd doorbroken door de scheidsrechter die een duidelijke touché bal (voor zijn neus notabene) uit gaf. De vele commotie kon desondanks niet voorkomen dat Kalinko de derde set pakte en daarmee de 2-1 voorsprong.

Paniek was hetgeen dat volgde. Nog nooit verloor Heren 1 twee sets in 1 wedstrijd en de knop moest direct om. Die knop bleef blijkbaar haperen, want Kalinko won verdiend de wedstrijd met 3-1 door de vierde set te winnen met 25-16.

Ondanks het verlies kon het kampioenschap gevierd worden. Mannen van harte gefeliciteerd! Op naar de Promotieklasse!