Promotie voor Dames 2 na zinderende strijd tegen 1e Klasser

Zaterdag 20 april, ook wel pDay genoemd vanwege de P/D (wed)strijd tegen Leython DC Dames 4, hadden de dames van Vincent maar 1 doel: promoveren. Lees hieronder het wedstrijdverslag, geschreven voor de trainer/coach hemzelf.

Na een seizoen lang knokken voor elk punt stond afgelopen zaterdag het resultaat van al die inspanningen te wachten. De PD wedstrijd tegen Leython.

De start om 16:00 uur was iets te enthousiast ingeboekt door de organisatie. Maar goed, als laatste wedstrijdronde op de dag kun je je zo wel goed voorbereiden op de kraker.

En dat het een spannende pot ging worden was vanaf de start al duidelijk. Geen van de teams wilde wijken en naarmate de 25 dichterbij kwam waren beide teams nog steeds aan het touwtrekken wie de eerste set op z’n naam mocht schrijven… Set-up, smash, touché (zo’n beetje door de hele sporthal hoorbaar) maar nee hoor, de scheids besloot het punt aan Leython te schenken. Nog nooit heb ik zoveel aanvoerders bij de bok zien staan. De onstane commotie gaf echter niet de focus om direct het punt terug te pakken en was deze set uiteindelijk voor Leython: 25-22.

Aan het begin van de volgende set was duidelijk dat Dames 2 het er niet bij zou laten zitten. De servicedruk richting de libero van Leython ging omhoog en dit leverde met goed eigen spel de setwinst op: 22-25. Revenge, het staat weer gelijk.

Set 3, doorduwen. Doordat het een warme middag was begon dit langzamerhand het nodige effect te krijgen. Time-out, blijven drinken, laat blokkeren en doorzetten als de bal goed ligt! Einde van de set was het een aardige slijtageslag geworden maar de dames hielden goed vol en haalden met veel aanmoediging van het publiek ook deze set ook naar zich toe: 22-25.

Nog 1 set en dan is de promotie daar! Recept bleef dat er een flinke servicedruk moest zijn en dat we niet te snel het blok moesten zetten. Maar goed, de dames waren natuurlijk ongeduldig dus hier en daar een foutje en hopla het was weer even spannend.

Toch pakten de dames elke keer weer het initiatief naar zich toe en kwam er stapje voor stapje een kleine voorsprong tevoorschijn in de stand.

Kennelijk had de scheids besloten nog 1 keer iets te proberen en begon hij elke wissel keihard naar de tafel te schreeuwen (wie voor wie). Gelukkig was Marina naast André gaan zitten om Leython wat te helpen met het telformulier en de administratie en lieten de dames zich door niets of niemand meer gek maken.

Lisa mocht het serverend afmaken en hoewel we de eerste tegenaanval nog niet konden opbouwen lukte het de 2e keer wel.. pass, set naar buiten en Elena scoorde snoeihard op positie 5: 25-20 en 3-1 winst!

Promotie! 1e Klasse here we come!!

Als trainer wil ik hierbij de dames feliciteren met het behaalde resultaat en iedereen bedanken voor de support tijdens de wedstrijd. Tevens speciale dank naar onze invallers (Elena, Alexandra, Yvonne en Helen) voor hun inzet tijdens deze PD battle.

Vincent