Sovicos doneert ballen aan India en Suriname

Bij Sovicos gaat het niet alleen om volleybal binnen Nederland, maar ook om ons wereldwijde engagement. We zijn trots om te delen hoe onze club een verschil maakt in het leven van volleybalfans ver weg, met bijzondere initiatieven in India en Suriname.

Een lichtpuntje in India

Dames 2 zet zich in voor gelijke kansen
In een klein dorpje in India hebben een groep jonge meiden een nieuw lichtpuntje gekregen, dankzij Milene en Dames 2. Met hun donatie zijn niet alleen nieuwe tenues en schoenen aangeschaft, maar ook lampen geïnstalleerd bij het veld, waardoor de meiden na zonsondergang kunnen blijven trainen.

En dat is nog niet alles… Voorheen speelden ze met ballen gemaakt van bananenbladeren, maar nu kunnen ze genieten van echte volleybalballen, gedoneerd door Sovicos. Dit is meer dan alleen een sportieve bijdrage; het is een kans voor meisjes in India om te dromen en te groeien!

Een boost voor Suriname

Een volleybalteam krijgt een nieuwe start
Via Firoz heeft Sovicos ook een volleybalteam in Suriname kunnen ondersteunen. Met de donatie van ballen en netten krijgt dit team een broodnodige boost.

Hoewel deze ballen afgekeurd zijn voor gebruik in Nederland, vinden wij het belangrijk dat ze een tweede leven krijgen en elders in de wereld kunnen bijdragen aan de sport. Zo wordt er niet alleen volop gespeeld op onze Nederlandse velden, maar ook ver daarbuiten, dankzij de duurzame steun van onze club.

Met deze initiatieven willen we niet alleen het volleybal promoten, maar ook laten zien hoeveel impact we kunnen hebben, zelfs buiten onze eigen velden. Bij Sovicos vinden we het waardevol om deel te nemen aan dit soort initiatieven via onze leden, waarbij we bijdragen aan de wereldwijde ontwikkeling van volleybal en tegelijkertijd duurzaamheid bevorderen door gebruikte materialen een tweede leven te geven waar ze elders nog van grote waarde kunnen zijn. Zo dragen we als vereniging ons steentje bij aan een betere wereld.