Sovicos Indoor Beachvolleybal Toernooi part 2

Het allereerste Sovicos indoor beachvolleybal toernooi was zo’n succes dat de Beach Commissie er gelijk meerdere gepland heeft. Zaterdag 21 januari 2023 was het dan ook tijd voor het tweede beachvolleybal toernooi.

Ik gooi nog snel even een bakkie pleuâh achterover voor ik met m’n voeten in het iet wat vochtige zand van Sportcampus Zuiderpark stap. Er zijn al wat fanatiekelingen in de zaal die rustig aan het opwarmen zijn. Even een rondje rennen en daarna pakken we al snel een bal om warm te spelen. Het is een leuke mix mensen valt me op. Van volleyballers die wekelijks in de zaal spelen tot fervente beachvolleyballers. Voor de zaalspelers is het even inkomen want de beachvolleybal regels zijn natuurlijk iets anders.

Anyway, na betaald te hebben ga ik ook maar inspelen. Terwijl het buiten weer kouder is geworden, is het binnen in de zaal al snel heel warm. Een korte warming up dus. En dan is het tijd. Tijd voor Gert om het spelletje even uit te leggen. We zijn met 32 mensen, dat zijn 16 teams verdeeld over 5 velden. Op veld 1 t/m 4 spelen er 3 teams en op het laatste veld 4. We spelen volgens het ‘King/Queen of the courts’ principe, 12 minuten per ronde en elke ronde speel je met een andere partner. Dat zorgt voor een lekkere mix van mensen en teams. D.m.v. het trekken van kaarten met nummers weet je wie je partner wordt.

Ik begin op veld 3 met Anouk V. Afgelopen dinsdag wisten we nog twee keer te winnen tijdens onze beachvolleybal training, eens kijken of dat vandaag weer lukt. Het belangrijkste is natuurlijk lol hebben, maar eenmaal in het veld wordt er uiteraard gevochten voor een overwinning. Dat lukt bij ons vrij aardig en we behalen in deze ronde de meeste punten. Hierdoor schuiven we een veld op. We mogen naar veld 2. Het team met de minste punten ‘degradeert’ naar een lager veld.

Om een lang verhaal iets korter te maken; er wordt hartstikke leuk beachvolleybal gespeeld. Het ene team nog fanatieker dan het andere. De ballen worden enthousiast over en weer gespeeld en ook wordt er veel gelachen. Het wisselen van teams elke 12 minuten is super leuk. Zo mag ik spelen met o.a. Folkwin, Lisa, Matthijs & Niels. En ondanks dat het niveau tussen spelers wisselt gaat het vooral om inzet en daarmee zit het wel goed. Na vier wedstrijden is het dan ook tijd om even uit te rusten. En ongeveer 20 minuten later gaan we weer verder.

Nog eens vier rondes en dan is het tijd om het zand van onze benen te spoelen en begeven we ons naar de kantine voor de prijsuitreiking. De teams die de meeste punten hebben behaald in het laatste potje mogen zichzelf ‘de winnaars’ noemen. Onder het genot van een biertje praten we nog even na over het wederom succesvolle toernooi. Praten, schrijven, laten we maar eens gaan kijken.

Een groot bedankje aan de Beach Commissie voor het organiseren van dit top toernooi. De volgende is op zondag 19 maart. Schrijf het alvast in je agenda want dit wil je echt niet missen.

De winnaars!