De strijd der slimsten: een avond vol Sovi-pubquiz plezier!

Nog een weekje en dan is het tijd voor de epische Sovi-pubquiz!!! De pubquiz, een avond waarbij teams strijden om de titel van ultieme kennis-koning(inn)en. Het klinkt als een gezellige avond vol uitdagende vragen en rivaliteit tussen teams. Ik moet toegeven dat ik altijd een beetje zenuwachtig ben als ik meedoe aan een pubquiz. Ik bedoel, wie wil er nou als enige niet weten wat de hoofdstad van Mongolië is? Gelukkig is het niet altijd even serieus en mag er ook gelachen worden om de antwoorden die je teamleden geven.

Op donderdag 23 maart is het zover: de pubquiz in Sporthal Steenwijklaan. Tien teams hebben zich ingeschreven en er zijn maar liefst 8 rondes van elk 10 vragen. Van meerkeuze tot open vragen en van volleybal tot topografie, het belooft een gevarieerde avond te worden.

Als ik aan pubquizen denk, dan denk ik aan een avond vol gezelligheid, hapjes en drankjes, en natuurlijk het uitdagen van vrienden en teamleden. Het is zo’n avond waarbij iedereen een expert kan zijn op zijn eigen gebied. We hebben allemaal wel een vriend die alles weet over popmuziek uit de jaren ’80, of een teamlid die álle hoofdsteden van de wereld uit haar hoofd kent. En dan hebben we nog de onverwachte helden: degenen die opeens alles weten over muziek terwijl ze normaal gesproken alleen maar online games spelen of Netflix kijken.

Maar laten we eerlijk zijn, het gaat niet alleen om de kennis. De pubquiz is een avond waarop we ons competitieve kantje laten zien. Zoals in het veld. Het gevoel dat je krijgt als je een vraag goed hebt en je tegenstanders in verwarring achterlaat, is onbetaalbaar. En als je een vraag niet weet, is er altijd wel een teamgenoot die met een absurde maar grappige gok komt. Het is leuk om te zien hoe creatief mensen kunnen zijn met hun antwoorden.

Dus, op donderdag 23 maart zal Sporthal Steenwijklaan het strijdtoneel zijn van een epische pubquiz. Ik ben benieuwd welk team er uiteindelijk met de felbegeerde titel vandoor zal gaan. Het wordt een avond vol gezelligheid, rivaliteit en vooral veel kennis. Maar het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft, en dat we ons even kunnen onderdompelen in de wondere wereld van weetjes en feiten.

En kan je er niet bij zijn? Volg ons dan op Instagram waar we live verslag doen!