Tot zeker 11 mei geen indoor volleybal, zelfde regels voor buitensport

Dinsdagavond 13 april kondigde onze demissionair premier Mark Rutte aan dat de huidige lockdown tot zeker 28 april zal aanhouden, inclusief de avondklok. Na 28 april zouden er stapsgewijs versoepelingen kunnen plaatsvinden, zoals het einde van de avondklok (per 28 april) en het verruimen van de regels voor buitensport (vanaf 11 mei). Volgende week wordt hier een definitief besluit over genomen. Als gevolg daarvan blijven alle indoor volleybal activiteiten helaas stilliggen, maar blijft beachvolleybal mogelijk onder voorwaarden.

Sinds een paar weken is de jeugd gestart met de eerste trainingen op het zand en zijn ook de seniorenleden begonnen met een balletje slaan op zaterdagmiddag. Meer informatie is hier te vinden.

Mogelijk gaan de sporthallen (zoals Sportcampus Zuiderpark en Steenwijklaan) vanaf 11 mei weer open, maar het bestuur heeft al besloten geen indoor zaaltrainingen meer te plaatsvinden dit seizoen. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn inmiddels al in volle gang! In mei beginnen de outdoor beachvolleybaltrainingen waar je je binnenkort voor kunt aanmelden (zowel jeugd als senioren). Op zaterdag blijft vrij spelen mogelijk.

Mogelijk vinden er per 11 mei ook versoepelingen plaats voor de buitensport. Welke versoepelingen dat zijn, blijft nog onduidelijk, maar mogelijk verdwijnt de bestaande leeftijdsgrens of wordt deze verruimd waardoor meer leden op een veld kunnen spelen. Volgende week volgt er vanuit het kabinet een definitief besluit.

Wat wel doorgang vind is de Eredivisie volleybal. Zowel bij de Heren als de Dames vind komende weken de strijd om het kampioenschap plaats. Alle wedstrijden zijn live te zien op volleybal.nl.

Meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor (jouw lidmaatschap bij) Sovicos is te lezen in de vorige Nieuwsbrieven. De eerstvolgende nieuwsbrief vind je 7 mei in je mailbox!