Trainers gezocht!!

Zonder trainer / coach kan je wel een potje volleybal spelen maar als je beter wilt worden en wilt leren heb je toch echt een trainer nodig. En wij, Sovicos, hebben ook trainers nodig om trainingen te blijven aanbieden.

Vele teams hebben een trainer, maar er zijn nog wat teams bij zowel de jeugd als volwassenen waar we nog een trainer voor zoeken. Heb je interesse? Laat het dan zsm weten via mail aan de jeugdtc/tc of spreek een van de tc-leden aan in de zaal.

En training geven is echt niet zo moeilijk als het misschien klinkt.

We vroegen twee kersverse trainers hoe zij het ervaren

“Ik vond het best eng in het begin, want wat kan ik de rotten in het vak, ook wel Heren 5, nou nog leren? De heren gaven lange tijd zichzelf training maar hadden toch liever een trainer zodat ze zelf lekker konden volleyballen ipv oefeningen aan elkaar geven, logisch! Daarom ging ik samen met Anne José training geven. We hadden beiden nog nooit training gegeven en zorgden dus vooral gewoon voor ‘leuke’ oefeningen die de heren bezig hielden. 

Het was een hit! Het volgende seizoen wilden ze me graag weer als trainster. Ik vind het hartstikke leuk om te doen. Leer er zelf veel van en het is elke training zo gezellig, wat naast leuke oefeningen bedenken en geven ook belangrijk is. Ik moet nog een hoop leren als trainster maar ook daar is bij Sovicos van alles mogelijk. Zo heb in van Rob wat boekjes gehad met toffe trainingsoefeningen om me op weg te helpen.” – Milene

“Ik ben begonnen met het geven van trainingen omdat er het afgelopen seizoen een trainer is uitgevallen. Omdat ik een aantal mensen van dat team kende werd mij gevraagd of ik het over kon nemen en het seizoen met hen kon afsluiten. Ik had nog nooit eerder een training geleid, maar wist dat het team geweldig was, dus ik wilde ze uiteraard graag helpen.

De trainingen zelf kunnen een uitdaging zijn, omdat ik geen natuurlijke leider ben, maar ook belonend en erg leuk. Ik had het geluk een team te trainen met veel energie en enthousiasme, dat graag wilde verbeteren maar ook altijd plezier had. Ik geloof dat ik dat heb kunnen stimuleren door hen aan te moedigen, blij en enthousiast te zijn, wat op zijn beurt het geven van de trainingen leuker maakte.“ – Lilian

Word jij train(st)er?

Zie je? Iedereen kan train(st)er zijn/worden. Dus, help jij de club graag uit de brand? Stuur dan nu een mail naar jeugdtc@sovicos.nl als je een jeugdteam wil trainen of naar tc@sovicos.nl als je een volwassen team wilt trainen. Ook voor vragen kan je bij de jeugdtc en tc terecht. 

Ben je helemaal nieuw als trainer (zoals Milene en Lilian) en kan je wel wat hulp gebruiken? Ook dan helpen we je uiteraard op weg. Denk bv aan het helpen met het bedenken van verschillende oefeningen, meekijken bij en leren van een andere trainer/training en zelfs een officiële trainerscursus is mogelijk.