Vertrouwenspersonen binnen Sovicos

VP

Sovicos is een diverse vereniging waar ruimte is voor iedereen en waar iedereen zichzelf kan zijn. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig en fijn voelt bij Sovicos. Toch kan het voorkomen dat we af en toe niet op dezelfde golflengte zitten. Van mening verschillen is uiteraard normaal maar het is belangrijk dat we er voor zorgen dat we elkaar met respect behandelen, met elkaar in gesprek blijven en naar elkaar luisteren. 

Samen zijn we Sovicos, waarbij iedereen gelijk is en ook zo wordt behandeld. En om dat te garanderen hebben we gedragsregels opgesteld en uiteraard ook vertrouwenspersonen aangesteld. Dus mocht je het gevoel hebben dat er spraken is van pest-, respectloos- of ongewenst gedrag, neem dan contact op met 1 van de 2 vertrouwenspersonen, Yvonne of Iwan. Lees hieronder wat zij voor je kunnen doen.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersoon luistert naar iemands verhaal en helpt diegene zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Hij of zij kan iemand helpen om een klacht in te dienen bij de vereniging, sportbond of politie, maar gewoon even praten kan ook.

De vertrouwenspersoon behandelt informatie vertrouwelijk en doet niets zonder medeweten van de betrokkene. Onze vertrouwenspersonen zijn gebonden aan geheimhouding over wat hen verteld wordt, tenzij er gevaar dreigt of een dwingende reden is deze geheimhouding te doorbreken. Meer weten? Bekijk de website van Centrum Veilige Sport.

Binnen Sovicos zijn twee vertrouwenspersonen actief: Iwan Banens en Yvonne Nieuwmans. Als er volgens jou iets gebeurd is wat niet goed bij onze vereniging past en waar je mee zit, neem dan vooral contact op met een van de vertrouwenspersonen. 

Zie voor meer informatie onder Over Sovicos/Vertrouwenspersonen

Yvonne Nieuwmans-van der Moolen (speelt in Dames 3)
06-10775047 – vertrouwenspersoon1@sovicos.nl
Iwan Banens (trainer van Heren 1)
06-51582226 – vertrouwenspersoon2@sovicos.nl