Volle winst voor Heren 1 in Utrecht

image00021

Donderdagavond, 19:30 uur stond de uitwedstrijd tegen Switch Heren 2 uit Utrecht op het programma. Het was even haasten vanuit werk en school maar om 19:00 uur verscheen iedereen aan de warming-up en kon er mooi op tijd begonnen worden aan de wedstrijd.

De prognose van de Nevobo was vooraf 3-2 in ons voordeel. Aan ons de taak om deze te verbeteren en in de eerste set verliep dat voorspoedig. Dankzij de hoge service-druk en het winnen van lange rally’s wist Sovicos de voorsprong uit te bouwen en de eerste set met 25-18 te winnen.

In set 2 leken we de teugels wat te laten vieren. Er slopen meer persoonlijke foutjes in en Switch zag haar kans schoon om de stand gelijk te trekken. En daar zag het lang ook naar uit, maar na een time-out op 12-17 werd de service-druk opgevoerd en stond het binnen no time weer gelijk. Op 24-20 werd het setpoint direct benut.

De derde set wordt vaak als de lastigste ervaren, maar daar was in sporthal Nieuw Welgelegen niks van te merken. Sovicos presteerde zeer constant en liet Switch geen moment in de wedstrijd komen. Zoals het gezegde mooi luidt: Sovicos was heer en meester. De derde set (25-14) en de vierde set (25-11) worden met overmacht gewonnen en daarmee gaat de volle winst, vijf punten, mee in de tas naar Den Haag!

Met 12 punten uit vier wedstrijden staan we momenteel op de tweede plek. Volgende week vrijdag staat Sovicos tegen de huidige nummer 1 van de ranglijst; VVV Delta. Om 21:30 in Sporthal Steenwijklaan!