Vrijwilligers gezocht voor Special Olympics

Sportcampus-Zuiderpark-1

Beste Sovicossers,

2020 is het jaar van de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) in Den Haag met onder andere beachvolleybal voor mixed teams van spelers met en zonder verstandelijke handicap. De Spelen worden gehouden in het weekend van 12 t/m 14 juni (het weekend na het jubileumweekend van Sovicos!!). De officiële, feestelijke opening met alle sporters en begeleiders zal op vrijdagavond 12 juni in het ADO-stadion plaatsvinden en het indoor Unified Beachvolleybaltoernooi zal worden gespeeld in de Beachhal van de Sportcampus op zaterdag 13 juni. 

Voor meer informatie over SONS 2020 en unified sporten verwijs ik jullie graag naar de websites https://specialolympics.nl/evenementen/special-olympics-nationale-spelen-in-den-haag/ en www.playunified.nl .

Na al twee eerdere, soortgelijke toernooien in 2018 (Volley 2018) en 2019 (Special Olympics Regionale Spelen) te hebben organiseerd, is Sovicos wederom gevraagd om de organisatie van het Unified Beachvolleybaltoernooi op zich te nemen. En dat doen we natuurlijk met veel plezier. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een toernooi, waaraan teams (bestaande uit vier personen) op verschillende niveaus de strijd met elkaar zullen aangaan volgens de regels die samen met de NeVoBo zijn vastgesteld (ook met het oog op toekomstige toernooien met een internationaal karakter).

De voorbereidende activiteiten zijn al een paar maanden in volle gang. In januari is nu de inschrijving voor de deelnemers gestart en het wordt dus ook tijd om de vrijwilligers te gaan werven. Wij zijn op zoek naar ongeveer 10-15 personen die samen met o.a. studenten Sport & Bewegen van ROC Mondriaan de toernooileiding, het fluiten en tellen bij de wedstrijden en de prijsuitreiking voor hun rekening nemen. Sovicossers die al eerder hebben meegewerkt aan de voorgaande toernooien weten hoe leuk het is om erbij te zijn. Ook vrijwilligers die alleen een deel van het toernooi (ochtend of middag) aanwezig kunnen zijn, zijn van harte welkom. Voorafgaand aan het evenement zal iedereen goed geïnformeerd worden over de invulling van de verschillende taken, de opzet van het toernooi, de spelregels en niveaus. Dus heb je nog geen ervaring met Unified Beachvolleybal of de doelgroep, dan vormt dat geen belemmering om je toch als vrijwilliger aan te melden.

Kortom, lijkt het je leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan een fantastische sportdag voor volleyballers met en zonder verstandelijke beperking, laat dan deze kans niet aan je voorbij gaan en meld je aan bij Yvonne Nieuwmans (larsyvon@live.nl of via WhatsApp 06 10775047).

Conform het reglement van SONS 2020 zal voor iedere vrijwilliger een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn uiteraard voor rekening van de organisatie.

Ik zie jullie reacties met veel belangstelling tegemoet!!
Yvonne

P.S. Vind je het leuk om als deelnemer aan het toernooi mee te doen, dan kan dat natuurlijk ook! De teams (M/V) moeten bestaan uit minimaal vier personen, van wie minimaal de helft een verstandelijke beperking heeft. Ken je dus personen met een verstandelijke beperking die het leuk vinden om (een keer) te beachvolleyballen, dan is dit de mogelijkheid om met hen een team te vormen en in te schrijven. Ook hiervoor kun je contact opnemen met Yvonne Nieuwmans.