Wie zitten er in het bestuur?

Een vereniging heeft een bestuur, dit bestuur wordt tijdens de Algemene Ledenvergadering gekozen. Maar, misschien kon je daar niet bij zijn en weet je eigenlijk helemaal niet wie er in het bestuur zitten? Sommige gezichten zal je vast kennen en anderen zijn misschien nieuw. Hieronder, in willekeurige volgorde, een korte introductie van de bestuursleden seizoen 2022-2023.

Voorzitter: Jan Soer

Al ruim 14 jaar is Jan lid van Sovicos. Je ziet hem vooral op de dinsdagavonden bij beachvolleybal in het Zuiderpark, maar is uiteraard ook met regelmaat op de vrijdagavonden en soms zelfs op woensdagavonden, in de hal te vinden. En na alle andere vrijwilligerstaken wel te hebben gehad leek het hem dit seizoen wel mooi om zich in te zetten als voorzitter van de club. En wat houdt dat dan precies in? Jan leidt, als voorzitter, de bestuursvergaderingen en is daarnaast binnen en buiten de vereniging het aanspreekpunt.

Het doel van Jan voor dit seizoen

Digitalisatie is een van de belangrijkste en grootste doelen voor dit seizoen voor Jan. Digitaliseren zorgt dat alle taken binnen de vereniging eenvoudig op te pakken en over te dragen zijn. Gemak dient immers de mens.

Het is geen wonder dat Jan’s favoriete Haagse plekje het heerlijke strand is (want: beachvolleyballen!), maar wist je ook dat hij graag haring of spareribs eet? En dat het liefst met een Leffe Blond als drankje en de prachtige liedjes van Anouk op de achtergrond.

TC Voorzitter: Vincent Lugtenburg

Vincent is al Sovicos lid sinds voor de Euro en is al heel wat jaartjes bestuurslid technische zaken. In deze functie vertegenwoordigd hij tijdens de bestuursvergaderingen de volgende commissies: beach commissie, materiaal commissie, technische commissie, wedstrijdsecretaris en scheidsrechtercoördinator en stuurt aan waar nodig.
Regelen en organiseren zit sinds zijn jeugd al in het DNA en dus begon hij al snel na lid te worden bij Sovicos als trainer en coach en vervolgens is hij als tc-lid aangehaakt. Na flink wat jaren in deze rol werd Vincent door de toenmalige voorzitter gevraagd om de bestuursfunctie technische zaken in te vullen.

Het doel van Vincent voor dit seizoen

Na de afgelopen corona seizoenen eindelijk weer eens een normaal seizoen! Qua nieuwe zaken zijn voornamelijk de komende competitie aanpassingen (2x halve competities per seizoen) vanuit de Nevobo op het radarscherm bij Vincent. Verder zijn we met de beach commissie druk bezig om indoortoernooien te organiseren en ook de zomerbeach op de locatie Steenwijklaan verder in te vullen. Begin 2023 hopen we dan ook de nieuwe beachberging in gebruik te kunnen nemen.

We kennen Vincent natuurlijk ook als ‘Captain Van Kleef’, maar weten we ook zijn favoriete Van Kleef smaak? “Kruidebaggâh is altijd goed”.

Jeugdzaken: Lieke Bruggink

Lieke is sinds 2014 lid van Sovicos en vanaf seizoen 2021-2022 bestuurslid Jeugdzaken. Wat dat inhoudt? Kort gezegd is Lieke de schakel tussen het bestuur en de JeugdTC. Zaken die bij de jeugd spelen bespreekt ze in het bestuur en ze is aanspreekpunt voor ouders/jeugdleden over (algemene) verenigingszaken. Lieke is bij het bestuur gegaan omdat ze graag een steentje bij wil dragen en ze vindt het leuk om actief mee te denken en mee te praten over alles wat er bij Sovicos speelt.

Het doel van Lieke voor dit seizoen

Lieke hoopt dit seizoen samen met de JeugdTC leuke activiteiten voor de jeugd te kunnen organiseren en de jeugd meer te betrekken bij de senioren.

Naast volleyballen en activiteiten voor de jeugd organiseren houdt Lieke van het strand en is ze in de zomer vaak te vinden op het Zuiderstrand. Alhoewel ze ook graag op de Grote Markt komt voor een drankje.

Penningmeester: Mark Kroon

Mark begon bij Sovicos toen hij nog op de middelbare school zat (ergens in 2006), is even weggeweest om te gaan roeien en studeren, maar kwam na zijn studie terug naar Den Haag en is sinds 2014 alweer fanatiek lid. Zoals de meeste vrijwilligers bij Sovicos voelde ook Mark zich geroepen om wat terug te doen voor de vereniging. Dit deed hij, samen met René Frank en Vincent Sikkes, voorheen door de kascontrole uit te voeren. Toen hij van de vorige penningmeester, John Burger, hoorde dat hij ging verhuizen en dus stoppen wilde Mark het wel overnemen. En dus is Mark vanaf dit seizoen onze penningmeester. Dat is best een flinke taak want als penningmeester is Mark verantwoordelijk voor de juiste en volledige administratie van Sovicos.

Het doel van Mark voor dit seizoen

Samen met de andere bestuursleden wil Mark een digitaliseringsslag maken, zowel in de verwerking van mails en facturen als bij het verantwoorden van de inkomsten en uitgaven. Dat digitaliseren heeft nogal wat voeten in de aarde, maar Mark stroopt de mouwen graag op voor deze taak. Een ander doel is namelijk om zich te ontwikkelen op bestuursvlak.

Naast de Steenwijklaan vind je Mark ook in musea en soms bij een leuk concert in ‘t Paard, van Goldband bijvoorbeeld. En wist je ook dat Mark gek is op Indonesisch eten? Rendang is zijn favoriet om te maken, mits hij tijd heeft om de hele middag het vlees te laten stoven.

Secretaris: Matthijs Schoenmaker

In 2008 begon Matthijs als mini bij Sovicos, in 2012 ging hij kort vreemd met Kalinko, maar kwam in 2015 – gelukkig – weer terug. Sinds een paar jaartjes zet Matthijs zich als secretaris in voor de vereniging. Dat houdt in dat Matthijs notuleert bij de bestuursvergaderingen, VOG’s aanvraagt voor alle vrijwilligers, de redactie aanstuurt en de nieuwsbrief maakt. Waarom hij dit is gaan doen? Omdat hij de kloof tussen de redactie en het bestuur wil verkleinen, en omdat hij graag meer wilde betekenen voor de vereniging.

Het doel van Matthijs voor dit seizoen

Matthijs heeft als doel om op tijd alle VOG’s binnen te hebben (dit houdt in dat hij vaker wel dan niet, mensen achter de broek aan moet zitten) en verder wil hij mooie resultaten halen met de redactie. Denk hierbij aan; bezoekersaantallen verhogen, hoge interactie op social media, mooie website content publiceren.

Wist je dat Matthijs op een woonboot woont in Den Haag? Dat is dan ook zijn lievelingsplekje en ik kan ‘m geen ongelijk geven, wat een fijn plekje!

Verenigingszaken: Rob Strang

Al sinds 1959 lid van Sovicos, kuitenbijtertje van Heren 5 en sinds dit seizoen houdt hij zich bezig met Verenigingszaken. We hebben het natuurlijk over Rob Strang. Rob houdt zich in zijn bestuursfunctie bezig met alle verenigingszaken zoals; contact leggen en onderhouden met vrijwilligers en commissies en ook met HKV/Ons Eibernest. Daarnaast is hij bezig om het vrijwilligersbestand uit te breiden. En waarom hij dit allemaal is gaan doen? “Een natuurlijk proces als zoon van de oprichter/voorzitter van de club”.

Het doel van Rob voor dit seizoen

Rob gaat zich dit seizoen focussen op een handboek van werving en behoud van vrijwilligers, nieuwe initiatieven op vrijwilligersgebied ontwikkelen, waaronder het nieuwe puntensysteem voor vrijwilligers.

Behalve de Steenwijklaan vind je Rob nauwelijks meer in Den Haag. Wel bij de Griek overigens! En dat sluit hij dan graag af met een lekkere whisky.

Zo, nu weet je wie alle bestuursleden zijn, welke doelen ze hebben en wat hun functie precies inhoudt. Heb je vragen voor het bestuur? Mail ze dan, of spreek een van de leden aan in de hal.