Wij zijn de Redactie van Sovicos

Milene, Matthijs, Lisanne, Léonie

Met mondkap op, QR code en ID bewijs in de hand lopen we Sportcampus Zuiderpark in. Na vele online vergaderingen mogen we als redactie vanavond elkaar weer in het echt zien. We grappen nog wat met een voorstelrondje, want wat hebben we elkaar lang niet in real life gezien.

We bestellen een bakkie pleuâh, Matthijs – onze voorzitter – pakt zijn laptop erbij en we zijn klaar voor de eerste vergadering van het jaar. Dat vergaderen doen we maandelijks. En waar dat dan allemaal over gaat? Nou dat verschilt uiteraard per avond. Vanavond beginnen we met het doornemen van onze zeswekelijkse nieuwsbrief en hoeveel deze gelezen wordt. We zijn sinds kort overgestapt op Laposta en zien dat de nieuwsbrief iets minder vaak geopend wordt. Super jammer natuurlijk, want deze staat altijd boordevol waardevolle informatie. Dan hebben we het over onze doelen voor dit jaar op het gebied van social media en natuurlijk ook de website. Vertalingen, leuke content ideeën en manieren om de clubkas te spekken komen ook voorbij.

Redactie drukte ook tijdens de lockdown

Als redactie hebben we het maar druk. Niet alleen met bakkies pleuâh wegwerken tijdens een vergadering natuurlijk. Ook staan we wekelijks in de hal om foto’s en video’s te schieten om deze vervolgens op de website en social media te plaatsen. We sturen regelmatig mails naar vrijwilligers of aanvoerders voor interviews en wedstrijdverslagen. Daarnaast zijn we druk bezig de website te vertalen naar het Engels, proberen we de website – ook in lockdown tijden – zo goed mogelijk gevuld en up-to-date te houden en versturen we iedere zes weken de leukste nieuwsbrief die er is.

Maar wie doet nou precies wat? Die vraag werd ons online gesteld. Vandaar dat we van deze blog gebruik maken om te delen wie welke taken heeft.

Léonie

Léonie is de vraagbaak van de redactie, ook wel ons historisch archief. Maar ze doet veel meer, zo zorgt ze ervoor dat de website altijd up-to-date is met nieuwsitems en blogs op de homepage en dat de informatie op alle andere pagina’s klopt. Ook organiseert Léonie voor al jullie zwaar belaste volleybalspieren de massage-avonden, zorgt ze dat alle Ooievaarspassen elk seizoen worden gescand en assisteert ze de penningmeester met van alles en nog wat.

Lisanne

Nog niet heel lang bij de redactie maar we kunnen haar nu al niet meer missen. Lisanne is onze taalknobbel en zorgt dat de hele website, inclusief blogs als deze, ook in het Engels te lezen is. Daarnaast vertaalt ze ook mails en uiteraard de nieuwsbrief! En heeft ze gouden tips wat betreft de achterkant van de website, mailings en anime.

Matthijs

Naast secretaris in het bestuur en libero in Heren 1 is Matthijs ook onze rots in de branding. Voorzitter tijdens de vergaderingen, maker van de toffe zeswekelijkse nieuwsbrief en onze website manager. Om er maar wat werkzaamheden in te gooien. Ook zie je Matthijs regelmatig met camera rondlopen om o.a. de teamfoto’s te schieten.

Milene

Je hebt haar vast weleens gezien, met camera of mobiel in de hand de wedstrijden aan het vastleggen. Naast ‘huisfotografe’ zorgt Milene voor alle social media updates (Instagram & Facebook), reageert ze op al jullie comments & privé berichtjes en zorgt ze dat wanneer jullie Sovicos online taggen het gedeeld wordt. Daarnaast schrijft ze ook weleens een blog, zoals deze over Gaby en de blog die je nu leest.

2.000 website bezoekers per maand

Zo, nu dat duidelijk is, terug naar onze vergadering. Inmiddels zijn Lisanne en ik, Milene, klaar voor onze derde bakkie pleuâh. Helaas, het koffiezetapparaat is al schoongemaakt. Niet heel gek om 21:00 uur, maar we moeten nog even scherp blijven en dus nemen we allebei maar een Icetea. Matthijs kletst ondertussen met Léonie over website strategieën en we nemen nog even door hoe goed de website wordt bezocht. Ruim 2.000 bezoekers per maand, best lekker voor een club met 350 leden, toch?

We doen nog een rondje content ideeën en het vaker aan het woord laten van Sovicossers, of Soviclossers? Al klinkt Sovicos Reporter een stuk beter. Wil jij nou Sovicos Reporter worden? Dat houdt niet meer in dan je eigen wedstrijd filmen, fotograferen (uiteraard alleen van mensen die dat oké vinden) en een kort stukje tekst schrijven. Stuur ons dan een e-mail!

Om 22:00 uur is het bedtijd en breien we een eind aan deze gezellige en productieve vergadering. Het is weer tijd om aan de slag te gaan. Zoveel ideeën en maar beperkte tijd. Maar zeker niet minder enthousiast!

Wil je vaker wat van ons horen of heb je vragen over de website, Social media, de nieuwsbrief of iets anders wat je hierboven gelezen hebt? Je kan ons bereiken via de mail, social media of spreek ons een keer aan in de zaal!