Zitvolleyballen bij Sovicos

Zitvolleybal is een paralympische sport die steeds populairder wordt. Het is een variant op volleybal, maar dan zittend op de grond. Deze sport wordt niet alleen gespeeld door mensen met een lichamelijke beperking, maar ook door mensen zonder beperkingen die bijvoorbeeld herstellen van een blessure of die het gewoon leuk vinden om zitvolleybal te spelen.

Bij zitvolleybal spelen twee teams van elk zes spelers tegen elkaar. Het veld is kleiner dan bij staand volleybal, namelijk 6 bij 10 meter. Daarnaast is het net lager, namelijk 1,15 meter voor mannen en 1,05 meter voor vrouwen. Het spelverloop is verder hetzelfde als bij staand volleybal, met als belangrijkste verschil dat je bij zitvolleybal op de grond zit.

Zitvolleybal is een uitdagende sport waarbij je niet alleen je volleybalvaardigheden traint, maar ook je coördinatie, balans en reactievermogen verbetert. Bovendien is zitvolleybal een sociale sport, waarbij teamwork en communicatie belangrijk zijn. Het is dus niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn.

Ben je benieuwd geworden naar zitvolleybal? Kom dan eens langs bij Sovicos, waar je elke maandag mee kan doen met een leuke zitvolleybaltraining onder leiding van Yvonne. Ervaar zelf hoe leuk en uitdagend deze sport kan zijn! En wat er nou de voordelen van zijn? Dat lees je in een volgende zitvolleybalblog.

Meer weten over zitvolleyballen bij Sovicos? Klik hier!